25 / 04 / 2024

İzmir Kemalpaşa'da 2 bin 100 binada kentsel dönüşüm uygulanacak!

İzmir Kemalpaşa'da 2 bin 100 binada kentsel dönüşüm uygulanacak!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 2 bin 100 bina için gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinin yetki devir töreni yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce törene katıldı..



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, muhalefet ve bazı sivil toplum kuruluşlarının hükümetin yürüttüğü projelere karşı engelleyici bir tutum içinde olduklarını belirterek, milletin buna izin vermeyeceğini söyledi.


Güllüce,  İzmir  programı kapsamında bir otelde Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve AK Parti ilçe teşkilatıyla basına kapalı toplantı yaptı. Güllüce, daha sonra Bakanlar Kurulu kararıyla "afet riski altındaki alan" olarak ilan edilen Soğukpınar ve Atatürk mahalleleriyle ilgili kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kemalpaşa Belediyesi'ne yetki devri törenine katıldı.


ŞEHİRLERİ TASARLANIYOR


Gelişmiş batı ülkelerinde şehirlerin altyapı, ulaşım gibi sorunları çözülse de ruhlarının kaybolduğuna işaret eden Güllüce, şehirleri tasarlarken sadece fiziksel olarak düşünmediklerini ifade etti.


Konuşması öncesi Kemalpaşa'daki kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni yapılacak binaların 7 kata kadar yükseklikte olacağının ifade edildiğini, bunun doğru olmadığını kaydeden Güllüce, "7 kat yok. Cumhurbaşkanızımın, başbakanımızın talimatı var. 5 artı 1, en fazla 6. Ne kadar aşağıya inebilirsen o kadar iyi. Hele Kemalpaşa'da bu olmazsa olmaz" dedi.


İZMİR'E 4 MİLYAR LİRALIK YATIRIM


Bakanlık olarak İzmir'de 4 milyar lira, Türkiye'de ise 190 milyar lira yatırıma imza attıklarını, bunu söylerken dahi keyif aldığını belirten Güllüce, kendilerine yönelik "herkese ÇED veriyorlar" eleştirilerinin bulunduğunu, "ÇED almayanı dövüyorlar" sözlerinin söylendiğini kaydetti.


KENTSEL DÖNÜŞÜM VE DEDİKODU


Kentsel dönüşümün milletle birlikte yapılması gerektiğini, bu süreçte herkesin hakkı olanı istemesi ve belediyenin de herkese hakkını vermesi gerektiğine dile getiren Güllüce, bir daire alınacak yerden 5,5 daire talep edilirse işin yürümediğini, bunu Fikirtepe'de gördüklerini, o sorunu uzlaşmayla çözdüklerini vurguladı. Bu süreçte dedikodulara da dikkat edilmesi gerektiğine işaret eden Güllüce, "(İdris Güllüce, Kemalpaşa'da 350 dönüm yer kapatmış, falan vekilin dayısı 1600 dönüm yer kapatmış…) "Böyle iftira, yalan ve dolanlarla insanların kafasını çelerler " dedi.


25 BİN KİŞİ YAŞAYACAK


Konuşmalar sonrası Bakan Güllüce ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu devir protokolüne imza attı. Protokole göre riskli alan ilan edilen 79,5 hektarlık alanda yaklaşık 16 bin kişinin ikamet ettiği 2 bin 100 binanın dönüştürülmesi öngörülüyor. Bölgede 7 ile 9 bin konutun üretilmesi ve 25 bin kişinin bu alanda yaşaması planlanıyor.


Öte yandan Güllüce, tören öncesi gazetecilerin İzmir'den aday gösterileceğiyle ilgili söylentilerin bulunduğunu hatırlatması üzerine kendisinin halen İstanbul 1. bölgeden milletvekili olduğunu, genel seçimler için aday adayı olduğunu ancak nereden aday olacağının genel merkez tarafından belirleneceğini ifade etti.


Sabah


Geri Dön