29 / 03 / 2024

İzmir kentsel dönüşümde ilk yıkım 28 Şubat'ta!

İzmir kentsel dönüşümde ilk yıkım 28 Şubat'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında uygulamaya geçiyor. Belediye Cumartesi günü Uzundere'de sahipleriyle uzlaşmaya varılan 23 binayı törenle yıkacak..



 İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında uygmi Uzundere'de sahipleriyle uzlaşmaya varılan 23 binayı törenle yıkacak.


AİLELERE EV TAHSİS EDİLDİ 


İzmir'de bir bölümü bakanlık, bir bölümü ise yerel yönetim tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk yıkım, Cumartesi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, 32 hektarlık alanı kapsayan Uzundere Kent Yenileme Projesi'nde yasa gereği konut veya işyeri teklif edemediği hak sahiplerine ait 23 binayı törenle yıkacak. Büyükşehir, yıkılıcak binalarda kalanlara Uzundere Toplu Konutları'ndan kendine ait daireleri tahsis etti ve 65 aile yeni evlerine taşındı. 


13 BİN 500 KONUT YAPILACAK 

Büyükşehir, uzlaşmada büyük aşama kaydettiği bölgede 474 yapı daha yıkacak ve 3 bin 500 konut ya da işyeri inşa edecek. Planlaması tamamlanan ve uygulama projesi için ihale sürecine geçilen alanda 13 farklı tipte mimari avan proje ile uzlaşma görüşmeleri de sürdürülüyor. Çevreyolu yanındaki alan için hazırlanan ön projede; 149 dönüm konut 66 dönüm rekreasyon, park ve çocuk oyun alanları için, 10 dönüm de sosyal donatılar için ayrıldı.


Posta Ege


Geri Dön