29 / 03 / 2024

İzmir Konak'ta tapu sevinci!

İzmir Konak'ta tapu sevinci!

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde ikamet eden halk tapularına kavuşuyor. 'Çıtak arazisi' olarak adlandırılan bölgede yaşayan gecekondu sakinleri tapularını almanın mutluluğunu yaşıyor.



İzmir'in Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde ikamet eden halk tapularına kavuşmaya başladı. Çıtak arazisi olarak adlandırılan bölgede yaşayan gecekondu sakinleri tapularını almanın mutluluğunu yaşıyor. 

Ege Haber'de yer alan habere göre Konak Belediye Meclisi’nden çıkan karar doğrultusunda, mülkiyeti belediyede olan arazide yaşayanlar tapularını emlak beyan değeri üzerinden almaya devam ediyor.

Vatandaşlar, kendilerine bu fırsatı sunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a ve ekibine teşekkür etti. Çıtak Arazisi’nde oturup tapu alanlar, birçok komşusunun da tapu için başvurduğunu dile getirdi. 

Tapusunu alanlara hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Pekdaş, sunulan bu fırsatı diğer gecekondu sahiplerinin de kaçırmamasını önerdi. Pekdaş, "İmar Barışı’na başvurup arsa almak isteyenlere piyasa rayiç değeri üzerinden faiz işletilerek satış yapılıyor. Biz ise emlak beyan değeri üzerinden faizsiz, dört yılda taksitle ödeme imkanıyla tapularını veriyoruz. Böyle bir satış imkanı yok. Bu bir tapu satışı değil, tapuları sahiplerine kavuşturuyoruz" dedi. 


Geri Dön