20 / 04 / 2024

İzmir markalı konut projeleriyle yükseliyor!

İzmir markalı konut projeleriyle yükseliyor!

İzmir, gayrimenkul sektöründe atağa geçti. Hayata geçirilen konut projeleri gölgenin değerini artırıyor.



Türkiye'nin turizmde cazibe merkezlerinden  İzmir  son dönemde yapılan gayrimenkul yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. İzmir'deki büyük markalı konut üreticilerinin yanı sıra İstanbul merkezli birçok dev firma da rotalarını İzmir'e çevirdi. Son olarak Emlak Konut GYO'nun Tariş'in İzmir Konak'taki arsaları için gerçekleştirdiği 3.9 milyar liralık dev ihaleyle birlikte gözler yeniden İzmir'e döndü. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'de Haziran ayı başında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin derecelendirme notunu yatırım yapılabilir seviyenin en yüksek notu olan AAA'ya yükseltmiş ve şehrin ekonomideki 

potansiyeline dikkat çekmişti. 


'REZİDANSLAR HIZ KAZANDI' 

İzmir'de başlayan konut harekâtıyla birlikte hayata geçen yüksek kuleli rezidans ve ofis projeleriyle birlikte bölge hem mimari açıdan yükseliyor hem de bu projelerle birlikte bölgede yüzde 50'lere varan fiyat artışları gözlemleniyor. Son olarak da İzmir'in köklü kulüplerinden Göztepe de yükselme trendine ayak uydurup sezon sonunda Türkiye Süper Ligi'ne yükseldi. 


TSKB Gayrimenkul Değerleme İzmir Şube Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Sabri Böcekli, metropolitan İzmirlilerin şehir merkezinde, işyerlerine, bankalara, ticari ve sosyal alanlara yakın konumlanmış nitelikli lüks konutlara olan ihtiyacını artırdığını belirterek, bu ihtiyacı karşılamak için son beş yılda İzmir'de rezidans projelerin hız kazandığını söyledi. Böcekli, son 5 yılda konut fiyatlarında yüzde 50'ye varan artış olduğunu belirtti. 


İzmir'deki yükselen trend konut satışlarını da etkiledi. TÜİK verilerine göre son 5 yılda konut satışlarında yüzde 81 oranında artış yaşandı. 2012'de 44 bin 876 olan yıllık konut satış rakamı her sene artarak 2016 sonunda 81 bin 316'ya kadar çıktı. Bu yılın ilk 5 ayında da İzmir'de 34 bin 305 adet konut satıldı. 



Emlak Konut GYO

ŞEHİRDIŞINDAN DEV TALEP

Emlak Konut Tariş'in toplam 3.9 milyar TL'lik satış beklenen Konak 1'inci Etap ihalesinin kazananı İstanbul merkezli Teknik Yapı olurken, 2'nci etabı Ankaralı Pekintaş Yapı Burakcan İnşaat ortaklığı kazandı. Firmalar konut, turizm, ticaret alanları yapacak. 


Folkart

475 MİLYONLUK INCITY

Folkart İzmir'de 4.4 milyar TL'lik 13 proje yürütülüyor. Bornova'daki yeni projesi Folkart İncity 475 milyon TL değre sahip. Fiyatlar 239 bin TL'den başlıyor. Bornova'da metrekare fiyatları 5 yılda yüzde 45 artarak 4 ile 6 bin 500 TL seviyelerinde.


Megapol

KONAK'TA 7'NCİ KULE

İzmir'de 1950'li yıllardan beri proje geliştiren Megapol'ün 35 milyon dolarlık 7'nci kulesi Megapol Çarşı Kule Konak'ta yer alıyor. 5 yıldaki değişim incelendiğinde Alsancak-Konak bölgesinde TL bazlı yüzde 40 seviyesinde artış görülüyor.  


Türkerler

12 BLOKLU 'MAHALL'E

Türkerler Holding Konak'ta konut ve ofis projesi Mahall Bomonti İzmir'i inşa ediyor. Biri 58 katlı, 9'u tarihi toplam 12 bloktan oluşan Mahall Bomonti İzmir projesinde 467 konut, 579 ofis, 30 ticari birim bulunuyor.


RÖNESANS

105 MİLYONLUK YATIRIM 

Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Gayrimenkul, Gaziemir'deki Optimum AVM'ye yaptığı 105 milyon TL'lik yatırımla 86 bin metrekarelik kiralanabilir alana ulaştı. Firma Mavişehir ve Konakta'da proje geliştirecek. 


Nuhoğlu

100 MİLYONLUK ÇEŞME 

Nuhoğlu İnşaat, İzmir'deki yeni yatırımını k Çeşme'de yaptı. 74 villadan oluşacak Marinera Çeşme'nin yatırım değeri 100 milyon lirayı aşacak. Çeşme'de metrekare fiyatları son bir yılda 20 artarak 7 bin 500-10 bin seviyesine ulaştı. 


DAP Yapı'dan 500 konutluk yeni proje  

DAP Yapı, İzmir'de yeni bir proje için kolları sıvadı. DAP Eylül'de Alsancak'ta 500 konutluk yeni bir projeye başlayacak. Alsancak-Konak bölgesinde yer alan rezidans projelerinde gerçekleşen 2'nci el satışlarda proje özelliklerine bağlı olarak metrekare satış bedelleri 8-14 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. 



Habertürk


Geri Dön