24 / 04 / 2024

İzmir Menderes'te 7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir Menderes'te 7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli, Menderes İlçesi, Görece Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 7 milyon 34 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 



İzmir İli, Menderes İlçesi, Görece Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkul için 7 milyon 34 bin TL bedel isteniyor. 

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :
Taşınmaza ait tapu kaydında  İzmir  İli, Menderes İlçesi, Görece Mahallesi ve tapuda 509 Ada, 2 parselde kayıtlı, 5.137,00 m² yüzölçümlü, ana taşınmaz niteliği iki katlı ticari depo ve arsa vasfında olup tam hissesi borçlu adına kayıtlıdır.

T.C. Menderes Belediyesi İmar Müdürlüğü'nün 23.02.2010 tarih ve 1297/844 sayılı yazısında, İzmir İli, Menderes İlçesi, Görece mahallesi, Karapınar Mevkii, 509 Ada, 2 parselde kayıtlı olan taşınmazın, 1/1000 ölçekli imar durum belgesinde 2 kat, 6.80 m bina yüksekliği ve 0.50 ayrık emsal olarak depolama alanında kaldığı belirtilmiştir.

Mahallinde yapılan ölçüm neticesinde rapor ekinde dava konusu parselin içinde bulunan binalar bekçi kulübesi, fabrika binası, Fabrika binasına yapışık havada sundurma,arka taraftaki tek katlı bina,sundurma,yanları tamamen kapalı sundurma, havada sundurma, saha betonu ve çevresidir.

Taşınmaz konum olarak İzmir - Menderes yoluna 170,00 m, İzmir-Aydın karayoluna 450,00 m Adnan Menderes Havalimanına 800.00 m mesafededir. Taşınmazın çevresinde Efece Galvaniz Sac Fabrikası, karşısında Yeni Keresteciler Sitesi gibi fabrikalar ve sanayi kuruluşları vardır.
Dava konusu üzerinde, prefabrik yapıdan oluşan tek katlı fabrika binası, iki katlı idari binası bulunmaktadır. Fabrika giriş kapısı demir doğramadan otomatik sürme kapıdır. Fabrikanın dış doğramaları alüminyum, iç kapıları ise mobilya kaplamadır. Bina ofisler, bay-bayan WC, mutfak ve toplantı salonundan oluşmaktadır. Ofislerin tabanları halı, duvarları kağıt kaplıdır, diğer zeminler ise seramik ile kaplıdır. Tavanlarda merkezi klima sistemi mevcuttur. Bina içindeki merpenler mermer kaplı olup, korkulukları kromdur. Fabrikanın tabanı beton olup, çatısı çelik konstrüksiyon üzeri sandviç panel ile kaplıdır. Fabrikanın çevresi duvar ve tel çit ile çevrili olup açık alanlar beton kaplıdır.

Kıymeti: 7.034.931,00 TL
1. Satış Günü : 16/07/2018 günü 10:00 - 10:10 arası
2. Satış Günü : 14/08/2018 günü 10:00 - 10:10 arası
Satış Yeri : MENDERES ADLİYESİ, İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ODASI - MENDERES/İZMİR

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/810 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.07/05/2018


Geri Dön