26 / 04 / 2024

İzmir Menderes'te kaçak kat gerginliği!

İzmir Menderes'te kaçak kat gerginliği!

Menderes'te çarpık yapılaşma bölgelerinde Gazipaşa Mahallesi'nde kaçak kat gerginliği yaşandı. Belediye zabıta ekipleri ruhsatsız katlar için mahalleye çıkarma yapınca halkın tepkisiyle karşılaştı, Olaylar büyüyünce mahalleye polis de geldi




Menderes'te çarpık yapılaşma bölgelerinde Gazipaşa Mahallesi'nde kaçak kat gerginliği yaşandı. Belediye zabıta ekipleri ruhsatsız katlar için mahalleye çıkarma yapınca halkın tepkisiyle karşılaştı. Tartışma büyüyünce olay yerine polis de geldi. Halk ceza ve yıkım uyarısı için gelen zabıta ekiplerine sert tepki gösterince yükselen tansiyon polisin müdahalesiyle düşürüldü.



"RUTİN DENETİM"



Öte yandan gerginlik sonrası Başkan Bülent Soylu'dan açıklama geldi. Soylu, "Yapılan rutin bir denetimdir. Sadece o mahallede değil Gümüldür'de, Özdere'de, diğer mahallelerde de çalışmalar yapılıyor. Gelen şikayetler üzerine zabıta ekiplerimiz incelemeye gidiyor. Buradan siyasi beklenti içine girenler var. Havza sınırlarında olduğumuz için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nden İZSU Genel Müdürlüğü'nden bize sürekli yazı ve şikayet geliyor. Biz sadece yasal olarak gerekeni yapıyoruz. Kimse bu işi yanlış yerlere çekmeye çalışmasın. Mahallenin büyük bölümüyle ilgili toplu şikayetler vardı. Arkadaşlarımız sadece denetlemeye çıkmış" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön