28 / 03 / 2024

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli atıldı!

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Örnekköy'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde 2 etap için temel atma töreni bugün gerçekleşti. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Örnekköy'de hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde 2.etap için temel atma işlemi gerçekleşti. İzgazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; Örnekköy’de 18 hektar kentsel dönüşüm alanında birinci etapta 130 konut ve 13 iş yerini hak sahiplerine teslim eden Büyükşehir Belediyesi, ikinci etap kapsamında 170 konut ve 20 işyeri için  bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla temel atıldı. 

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli atıldı!

3 BİN 520 KONUT, 338 İŞ YERİ OLACAK 

Örnekköy’de üçüncü ve dördüncü etapta Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON tarafından inşa edilecek yaklaşık bin konut için tahliye ve yıkım işlemleri de sürerken, projenin diğer etapları için de ihale hazırlıkları devam ediyor. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar şeklinde süren proje tamamlandığında toplamda 3 bin 520 adet konut ile 338 adet iş yeri hayata geçirilecek. Proje kapsamında alanda 4 bin 200 metrekare kapalı alanı olan iki katlı yeni pazar alanı, taşıtlar için yaklaşık 30 bin metrekare açık ve kapalı otopark alanları, 3 bin 500 metrekare kapalı alanı olan spor tesis binası ve sosyal alanlar inşa edilecek. Projeyle aynı zamanda alana 68 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan ve 20 bin metrekare büyüklüğe sahip sosyal donatı alanı kazandırılacak. 

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli atıldı!

Törende konuşan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nde 18 hektar, Karabağlar Uzundere Mahallesi’nde 32 hektar, Konak Ege ve Ballıkuyu Mahallesi’nde 55 hektar, Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahallesi’nde 122 hektar, Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde 21 hektar olmak üzere toplamda 248 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz. Bu 6 bölgede şimdiye kadar; hak sahiplerinden 345 bin metrekare tapu devri aldık. Yaklaşık 1000 bağımsız bölümün anahtar teslimini yaparak mülkiyet tapusu ile hak sahiplerine teslim ettik. 2 bin 200 bağımsız birimin inşaatını başlattık.  İZBETON ile 1000 bağımsız birimin yapımı için protokol imzaladık. 1218 bağımsız birimin kat karşılığı ihalesini yaptık. Yaklaşık 4 bin 600 bağımsız bölümün de tüm uzlaşma, devir, tapu ve imar uygulamalarını tamamlayarak yapım ihalesine hazır hale getirdik” dedi. konuştu.  

‘TIKANIKLIĞI AŞTIK, HIZ KAZANDIRDIK’  

30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana geşen depremin, en büyük önceliğin kentsel dönüşüm olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Başkan Soyer, “Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırmak için İzmir Büyükşehir Belediyemizin şirketlerinin de ihalelere katılması için karar aldık. Büyükşehir Belediyemizin iştiraki İzbeton’un sürece dahil olmasıyla birlikte 2016 yılından bu yana kentsel dönüşümde yavaşlayan süreci hızlandırarak piyasada yaşanan tıkanıklığı aşmış olduk. Bu çalışmaların bir parçası olarak bugün Örnekköy’de; ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplarda konut ve işyerinden oluşan toplamda 1200 bağımsız birimin yapım işi için bir araya geldik. Bölge sakinlerinin tamamına yakını ile uzlaşıyı sağladık, sözleşmeleri yapıp tapularını aldık. 18 hektarlık Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar halinde devam eden projemiz tamamlandığında; toplamda 3 bin 520 adet konut ve 338 adet işyeri inşa etmiş olacağız. Proje kapsamında bu alanda 4 bin 200 metrekare kapalı alanı olan iki katlı yeni pazar alanı, taşıtlar için yaklaşık 30 bin metrekare açık ve kapalı otopark alanları, 3 bin 500 metrekare kapalı alanı olan spor tesis binası ve sosyal alanlar yapılacak. Projeyle aynı zamanda bu alana, 68 bin metrekare yeşil alan kazandırılacak” dedi.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli atıldı!

2 YILDA 1 MİLYARLIK KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Soyer şu şekilde devam etti: 

“Bunun haricinde, Ege Mahallesi’nde de yıllardır mahallelinin ve İzmir halkının beklediği dönüşümü başlattık. Ege Mahallesi’nde 418 milyon, Örnekköy’de ise 520 milyon liraya mal olacak projelerle, sadece iki yıl içerisinde yaklaşık 1 milyar lira ihale bedeli olan kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmış olduk.Bu vesileyle bugün Örnekköy 2, 3 ve 4’üncü etaplarında başladığımız çalışmaların Örnekköy’de yaşayan hemşerilerimize ve tüm İzmir’e hayırlı olmasını diliyor; bu mutlu günde katılımıyla bizleri onurlandıran Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, tüm çalışma arkadaşlarımıza, tüm parti yöneticilerimize, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımıza yürekten şükranlarımı sunuyorum.”

‘YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİNİZ’ 

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cemil Tugay da, ”30 Ekim’de büyük bir acı yaşadık. Deprem, yitirdiğimiz canlarla biz de büyük bir üzüntü bırakırken bir taraftan da kentsel dönüşüm çalışmalarına en öncelikli ihtiyaç olarak bakmamıza sebep oldu. Yıllardır kentsel dönüşümde örnek bir duruş gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi depremde de bir taraftan tüm İzmirlilerin ihtiyacına koşup yaralarını sararken bir taraftan da vatandaşın hakkını gözeterek yerinde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve ekibine yürekten teşekkür ediyoruz. Tunç başkanımızın öncülüğünde başlatılan büyük yenilenme ve onarma sürecinde üzerimize düşeni yapacağız. Dönüşüm sürecinde hemşerilerimizle paydaşlık içinde bu yolu birlikte yürüyeceğiz. Hiçbir zaman yalnız yürümeyeceğinizi, bizlere verdiğiniz sorumlulukla sonuna kadar mücadele edeceğimizi bilmenizi isterim” açıklamasında bulundu.
 

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli atılıyor!


Geri Dön