19 / 04 / 2024

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde revizyon! 

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde revizyon! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Örnekköy'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesindeki yeni imar planlarına vatandaşların tepki vermesi üzerine çalışmalarda revizyon yapılmasına karar verildi. 



İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan, Cumhuriyet ve İnönü mahallelerinin tamamıyla Örnekköy'ün bazı bölümlerini kapsayan kentsel dönüşüm imar planları, mahalle sakinlerinin tepkisine neden olmuştu. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; arsa sahiplerinden yüzde 45 oranında sosyal donatı payı istenmesine karşı çıkan mahalle sakinleri imza toplarken, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Ellerine aldıkları döviz ve pankartlarla protesto gösterisi yapan mahalleli, Karşıyaka Belediyesi'ne usulsüz olduğunu iddia ettikleri imar planlarından vazgeçmesi çağrı yapmıştı. Vatandaşlar, manzarası güzel olan yerlerin de imar planında yeşil alan olarak ayrılmasının ilerleyen günlerde 'rant' oluşturacağını savundu. Vatandaşlar  İzmir  ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sorunlarını anlatmıştı.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde revizyon! 

REVİZYON İÇİN BİR ARAYA GELDİLER 

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan Cumhuriyet, İnönü ve Örnekköy Mahallelerini ilgilendiren imar planları ilk olarak Karşıyaka Belediyesi Meclisinde kabul edilip sonrasından Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti. Planlarda revizyon yapılması için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay önceki gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le bir araya geldi. 

Çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Başkan Tugay, "Şu an çalışıyoruz, kesin bir noktaya varılmadı. Bir değerlendirme daha yapılacak. Bir revizyon olacak. Ama bu ne boyutta olacak onu teknik olarak inceledikten sonra karar vereceğiz. En doğru kararı vermek için çalışıyoruz" dedi.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli atıldı!


Geri Dön