29 / 03 / 2024

İzmir Örnekköy-Yeni Girne Tramvay Hattı'nın ihalesi yapıldı!

İzmir Örnekköy-Yeni Girne Tramvay Hattı'nın ihalesi yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehir içindeki trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan birini daha hayata geçirmek amacıyla düğmeye bastı. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesi'nde yer alan habere göre; Örnekköy-Yeni Girne arasında hizmet sunacak olan 5 kilometrelik tramvay hattının proje ihalesi gerçekleştirildi.  İhaleye 13 firma katılım gösterdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in sürdürülebilir ulaşım hedefleri kapsamında raylı sistem yatırımlarına bir yenisi daha ilave ediliyor. 1 milyar 250 milyon Türk Lirası yatırımla Çiğli Tramvay hattını 2022'nin sonunda hizmete sunmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, yapımı planlanan Örnekköy tramvay hattının mühendislik ve mimarlık projelerinin hazırlanması ve ÇED raporunun alınması için de ihale gerçekle

İzmir Örnekköy-Yeni Girne Tramvay Hattı nın ihalesi yapıldı!

13 firma ön yeterlilik için başvurdu

5 kilometre uzunluğundaki Örnekköy-Yeni Girne Tramvay hattı için proje ihalesinin ilk aşaması gerçekleştirildi. İhaleye Mega Mühendislik Müşavirlik A.Ş, Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş, Yüksel Proje Uluslararası A.Ş, Protek Proje Danışmanlık Mühendislik Bilgi İşlem İnşaat Turizm Ltd. Şti. - BS Uluslararası Mühendislik Müşavirlik İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti. İş Ortaklığı, Tekfen Mühendislik A.Ş, Arup Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti., Kaiser Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş, Botek A.Ş - Tümaş A.Ş İş Ortaklığı, TCDD Teknik Mühendislik Müşavirlik A.Ş, Rasyonel  Grup Proje ve Danışmanlık A.Ş - Metroplan Müşavirlik Mühendislik San.ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı, Altınok Mühendislik A.Ş, Su Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş- Metro İstanbul A.Ş İş Ortaklığı, Prota Mühendislik Proje ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş katıldı ve ön yeterlilik dosyalarını aktardı. Proje ihalesinin ikinci aşamasında ön yeterliliği sağlayan firmalar listeye alınacak ve projeyi hangi yöntemleri kullanarak yapacaklarının sunumunu gerçekleştirecek. 3. aşama ihalede ise mali tekliflerin açılışı yapılacak. İhale sürecinin bitirlmesinin ardından başlanacak proje çalışmalarının 12 ayda tamamlanması öngörülüyor.

İzmir Örnekköy-Yeni Girne Tramvay Hattı nın ihalesi yapıldı!

5 kilometrelik hat

Örnekköy - Yeni Girne arasında hizmet verecek 5 kilometrelik hat, Bostanlı İskelesi Tramvay durağından başlayacak ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Kentsel Dönüşüm bölgesinin devamında sona erecek. Örnekköy Tramvay hattı mevcut Karşıyaka ve Çiğli tramvay hattına entegre edilecek. Yoğun nüfusun bulunduğu Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi, Karşıyaka Örnekköy, İmbatlı, Postacılar mahallelerine ulaşımı kolay hale getirecek olan hat, Kuzey İZBAN hattı, Karşıyaka Tramvayı,  Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasındaki ulaşım entegrasyonuna katkıda bulunacak, deniz ulaşımını da güçlü hale getirecek.

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi yapıldı!


Geri Dön