17 / 04 / 2024

İzmir Otogarı'nda beklenen dönüşüm başladı!

İzmir Otogarı'nda beklenen dönüşüm başladı!

İzmirlilerin yıllar boyunca şikayet ettiği otogar için Büyükşehir çalışmalara başladı ve mimari tasarım yarışması başlattı. Bölgenin kent ve ülke ulaşımıyla bağı güçlendirilecek.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, otogarın yer aldığı alanda ana transfer merkezi yapmak için çalışmalara başladı.

Egede Sonsöz’ün haberine göre, proje için yarışma gerçekleştiren Büyükşehir, 145 bin metrekare büyüklüğüne sahip alanın tasarımında dikkat edilmesi gereken özelliklerini açıkladı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:  “Ana toplu taşıma hatları üzerinde yer alması, farklı toplu taşıma türlerinin kesiştiği ve entegrasyonunun sağlandığı bir düğüm noktasında bulunması, kentsel kullanım alanları ile etkileşim içinde olması, bu alanları dönüştürme potansiyeli, merkezi niteliklere sahip ticaret ve hizmet fonksiyon yoğunluğu gerekiyor.” 

Kararı alma gerekçeleri şu şekilde anlatıldı:
“Mevcut otogarın konumu itibariyle güçlü otoyol bağlantıları üzerinde olması, trafik açısından önemli yük getirmeden kenti ülke ile doğrudan bağlayabilmesi, bunun yanında 2023 yılında tamamlanması öngörülen, inşaatı hükümet tarafından yapılacak hafif raylı sistem ve Ankara-İzmir YHT hattı üzerinde bulunması, proje alanının güncel durumda ve gelecekte önemli bir kentsel ulaşım odağı olma konumunu desteklemektedir.”


Geri Dön