28 / 03 / 2024

İzmir Özbey Mahallesi sit alan ilan edildi!

İzmir Özbey Mahallesi sit alan ilan edildi!

İzmir İli, Torbalı İlçesi, Özbey Mahallesi'nin içerisinde sit alanı belirlendi. Bugün resmi gazetede yayınlanan yazılı açıklamaya göre İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından sit alanı ilan edildi.



İzmir ili, Torbalı ilçesi, Özbey mahallesinde bulunan, bir bölümü Hacının Dağı Devlet Ormanında bir bölümü de kadastro harici alanda kalan alanın 2863 sayılı kanun kapsamında I.(Birinci) ve III.(Üçüncü) Derece Arkeolojik sit olajak tescil edilmesi gerektiğine ilişkin Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 23.06.2014 tarihli ve 24.06.2014 tarih ve757 sayı ile Müdürlük evrak kaydına giren rapor ve ekleri,  İzmir  II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün 25.03.2014 tarihli ve 1281'sayılı yazısı ile istenilen 2863 sayılı kanunun 5177 sayılı kanun ile değişik 7. maddesi kapsamındaki kurum görüşlerinin iletildiği yazılar ve ekleri okundu; işlem dosyası incelendi. Yapılan görüşmeler sonucunda;

İzmir ili, Torbalı ilçesi, Özbey mahallesinde bulunan, bir bölümü Hacının Dağı Devlet Ormanında bir bölümü de kadastro harici alanda kalan, kararımız eki koordine özet çizelgesinde koordinat değerleri belirtilen 4 (dört) adet köşe noktası ile sınırlı, sınırları 1/5000 ölçekli kadastro paftası üzerinde gösterilen alanın 2863 sayılı kanun kapsamında I.(Birinci) Derece Arkeolojik sit olarak tesciline ve kararımız eki koordine özet çizelgesinde koordinat değerleri belirtilen 8 (sekiz) adet köşe noktası ile sınırlı, sınırları 1/5000 ölçekli kadastro paftası üzerinde gösterilen alanın 2863 sayılı kanun kapsamında IlI. (Üçüncü) Derece Arkeolojik sit olarak tesciline, kararımız eki sit fişinin uygun olduğuna karar verildi.


İzmir Özbey Mahallesi sit alan ilan edildi!


Geri Dön