28 / 03 / 2024

İzmir Selçuk'taki sera, mezarlık oluyor!

İzmir Selçuk'taki sera, mezarlık oluyor!

İzmir'in Selçuk ilçesinde Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi tarafından kullanılan seranın yerine mezarlık yapılacak




Selçuk Belediyesi'ne ait 3 bin metrekare sera alanı boşaltılarak, Zeytinköy yolunda yer alan arıtma tesisi yanına taşınıyor. Boşalan sera alanı ise mezarlık alanı olarak kullanılacak. Böylece mevcut mezarlık yanındaki 3750 metrekarelik alan da mezarlığa dahil edilecek. Park, bahçe, refüj ve yol kenarlarında kullanılan mevsimlik bitki ve çiçek çeşitlerinin yanı sıra ağaç da yetiştirilen Selçuk Belediyesi'ne ait seranın günün koşullarına uygun dizayn edilerek modern bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor. 


Zeytinköy Mahallesi güzergahındaki arıtma tesisi yanında bulunan 3 dönümlük alana taşınan yeni serada ofis ve depolama alanı için konteynır da bulunacak. Eski yerinde kısıtlı imkanlarla yapılan bitki çoğaltma çalışmasının yeni yerinde daha rahat ve daha düzenli yapılacağına dikkat çeken Selçuk Belediyesi Fen İşleri yetkilileri, söz konusu sera alnındaki düzenleme çalışmalarının devam ettiğini, çok kısa süre sonra daha modern ve daha kullanışlı hale getirileceğini kaydetti.



Yeni Asır


Geri Dön