28 / 03 / 2024

İzmir Ticaret Odası'nın yeni binasına imar izni verilmedi!

İzmir Ticaret Odası'nın yeni binasına imar izni verilmedi!

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) mülkiyeti kendine ait iş merkezinin bulunduğu alanda inşa edeceği yeni hizmet binası projesi Konak Belediye meclisinden geçmedi. Binanın imar planlarının mevzuata aykırı olması karara gerekçe olarak gösterildi.



İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) mülkiyeti kendine ait iş merkezinin bulunduğu alanda inşa edeceği yeni hizmet binası projesi Konak Belediye meclisinden geçmedi. Binanın imar planlarının mevzuata aykırı olması karara gerekçe olarak gösterildi. Geçtiğimiz Mayıs'ta kentsel dönüşüm kapsamında yıkım karan alan odanın, yeni binası bodrum katlar dahil toplam 16 bin metrekare alan üzerine inşa edilmesi planlanırken karar belediye meclisinde gündeme geldi. Oturumda AK Partili üyelerin kabul oylarına karşılık CHCIi üyeler odanın planlarda yer verdiği yeraltı otoparkı ve sığınak ile anayola cephesi bulunan kaldırımlara yapacağı engelli rampalarının yürürlükteki yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesi ile ret oyu kullandı. Böylece karar oy çokluğu ile reddedilirken yeni hizmet binası için hazırlanan imar planlan da geçersiz duruma geldi. Meclis üyeleri, trafik sıkıntısının yaşanabilecek olmasından dolayı ret oyu verirken odanın yeni imar planı hazırlaması ya da mevcut planda düzenlemeye gitmesi bekleniyor. 


Odanın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yaparak plan değişiklik talebinde bulunması beklenirken süreçte yeni binanın inşasının gecikmesi de söz konusu oldu. 

Doğan'dan İZKA ve Belediye örneği Konak Belediyesi AK Parti ve Ticaret Odası meclis üyesi Bilal Doğan ise, İzmir'in ve Ticaret Odası'nın bu tutumu hak etmediğini ifade ederken, "Planlann parsel bazında yapıldığı ve kamu yaran içermediği gerekçesi ile reddedildiğini görüyoruz. Ancak aynı şekilde Konak Belediyesi ve İZKA'nın da yeni hizmet binası projeleri bulunmaktadır" dedi. 


Yenigün İzmir


Geri Dön