24 / 04 / 2024

İzmir Torbalı'da emlak piyasası durgun!

İzmir Torbalı'da emlak piyasası durgun!

Yaman Emlak sahibi Mehmet Yaman Torbalı'daki emlak piyasasını yorumladı. Yaman, yapılan ve yapılmakta olan yeni evlere rağmen ilçede emlak piyasasının son günlerde durgun olduğunu söyledi.



Torbalıdaki emlak piyasası üç- dört aydır durgun. Torbalı'da iki yıldır ev. arsa arayanlara iki çalışanıyla hizmet veren Yaman Emlak'ın sahibi Mehmet Yaman konu hakkında gazetemize açıklamalar yaptı. Yeni modern evlerin yapılmasına rağmen insanların bu evleri almaya güçlerinin olmadığını söyleyen Mehmet Yaman "Yeni evler pahalı insanlar çoğu zaman bu evleri almaya güçleri yetmiyor. Çok fazla ev yapılıyor fakat bu evleri alacak müşteri kitlesi henüz Torbalı'da yok" dedi. 


KÜÇÜK ARAZİLERE TALEP FAZLA

Yeni yapılan evlere talep az olmasına rağmen arazi satışlarında artış var. Merkeze yakın Çapak, Yeniköy. Aslanlar gibi köylerdeki küçük arazilere yoğun talep var. Genellikle orta yaş insan grubu aldıkları bu küçük arazilere kulübe, dağ evi tarzı yapılar yaparak şehir hayatının bunaltıcı ortamından kurtularak tatil yapıyor. Merkeze çok uzak olmayan köyler küçük arazi kalmadığını söyleyen Yaman "İnsanlar bu arazilere ev yaparak hafta sonlarını burada geçiriyorlar. Bu arazilerin fiyatları merkezdeki küçük arazilerle yarışır oldu. Bunun tek sebebi de fiyatların satıcı ve emlakçılar tarafından aşırı derece yukarı çekilmesinden kaynaklanıyor" diyerek arazi fiyatlarındaki artışın devam edeceğini söyledi. 


Yeni modern evlerin yapılmasına rağmen insanların bu evleri almaya güçlerinin olmadığını söyleyen Mehmet Yaman "Yeni evler pahalı insanlar çoğu zaman bu evleri almaya güçleri yetmiyor. Çok fazla ev yapılıyor fakat bu evleri alacak müşteri kitlesi henüz Torbalı'da yok" dedi 


KORSAN EMLAKÇILAR PİYASAYI BOZUYOR

Torbalı'daki emlak piyasasında çalışan emlakçılardan fazla korsan kayıt dışı emlakçıların olduğunu dile getiren Mehmet Yaman "Bu korsan çalışan emlakçılar piyasayı bozuyor. Kayıt dışı çalışan emlakçılar piyasadaki fiyat düzeniyle oynuyor. Aynı zaman da diğer emlakçıların iş yapmasına engel oluyor. Korsan emlakçılar her gün artıyor. Korsan emlakçıların önüne geçilmesi için herhangi bir çalışmada yok. Korsan emlakçılar var oldukça fiyatlar düşmeyecek artacak" dedi. 


Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön