25 / 04 / 2024

İzmir tramvay projesi bisiklet yolu nedeniyle kesintiye uğradı!

İzmir tramvay projesi bisiklet yolu nedeniyle kesintiye uğradı!

Tramvay projesi inşaatı kapsamında Mavişehir’in Karşıyaka-Çiğli sınırı yakınlardaki OSB kavşağındaki bisiklet yolu inşaat nedeniyle kesintiye uğradı, daha öncede okaliptus ağaçlarının kesilmesi, çevre sakinleri tarafından tepkilere yol açmıştı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı projesi kapsamında çalışmalarını başlattığı Karşıyaka tramvay inşaatı, Büyükşehir’in kesintisiz bisiklet yolu projesini kesintiye uğrattı.

 

Tramvay projesi inşaatı kapsamında Mavişehir’in Karşıyaka-Çiğli sınırı yakınlardaki Organize Sanayi Bölgesi kavşağındaki bisiklet yolu inşaat nedeniyle kesintiye uğradı. Daha önce de aynı bölgede inşaat nedeniyle okaliptus ağaçlarının kesilmesi, çevre sakinleri tarafından tepkilere yol açmıştı. 

 

Bisiklet yolunun kesilmesinin ardından Karşıyakalı bisikletçiler olaya tepki gösterdi. Yaklaşık 2 aydır kesintiden yakınan bisikletçiler, Bostanlı-Sasalı bisiklet yolunun devamına ulaşmak için sıkıntı yaşıyor. Bisikletçiler yolun diğer tarafına geçebilmek için çareyi bisikletleri elle taşımakta buldu. Yolun bir anda kesildiğini belirten bisikletçiler “Yaklaşık iki aydır yol bu noktada kesiliyor. Herhangi bir uyarı levhası da bulunmuyor. Bu yolu gezinti amaçlı kullananlar dışında, antreman ve spor amaçlı yüksek hızlarda da kullanlalar var. Son virajı dönünce birden yol kesiliyor. Yolun yeniden kesintisiz hale gelmesini istiyoruz” dedi.



Öte yandan Büyükşehir ekipleri yolun geçtiği güzergaha bir otobüs durağı ve engelli yolu yaparken, bisikletçileri unuttu ve bisiklet yoluna bir beton blok koyarak adeta set çekti. Bisikletçileri uyaran bir levha da bulunmaması tepkilere neden oldu.



Ege'de Son Söz


Geri Dön