25 / 04 / 2024

İzmir tramvay projesi sil baştan!

İzmir tramvay projesi sil baştan!

TMOOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan gelen tepkiler üzerine Başkan Kocaoğlu geri adım attı. Kocaoğlu'nun hattın Mithatpaşa Caddesi'ne alınması konusunda alternatif bir güzergah projesi hazırlattığı öğrenildi.




İhalesi ve yer teslimi yapılan tramvay hattının Konak etabıyla ilgili TMOOB  İzmir  İl Koordinasyon Kurulu'ndan gelen tepkiler üzerine Başkan Kocaoğlu geri adım attı. Kocaoğlu'nun hattın Mithatpaşa Caddesi'ne alınması konusunda alternatif bir güzergah projesi hazırlattığı öğrenildi.

Üçkuyular ile Konak arasında yapılması planlanan Konak Tramvay Hattı projesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Meslek odalarının ağaçların kesilmemesi için bir yıl önce Üçkuyular-Konak arası hattın Mithatpaşa Caddesi'nden geçmesi önerisini kabul etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, gelen tepki ve açılan davalar üzerine hattın Mithatpaşa Caddesi'ne alınması için alternatif proje hazırlattığı ortaya çıktı. 


Henüz onaylanmadı

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun Gaziemir Yeni Fuar Alanı gezisinde ortaya çıkan alternatif proje çalışmasına Kocaoğlu'nun henüz onay vermediği öğrenildi. Başkan Kocaoğlu'nun değişiklik kararının altına imza atması halinde yeni güzergahın ve projenin yüklenici firmaya bildirileceği ve taşınması planlanan ağaçların yerinde kalacağı ifade edildi. 


Konak Tramvay Hattı Projesi

Fahrettin Altay Meydanı'ndaki pazaryeri yanından başlayacak Konak Tramvayı hattı güzergah değişirse Konak'a kadar Mithatpaşa Caddesi'nden mevcut trafikle karma olarak işleyecek. Konak Pier'in önündeki yaya köprüsünün altından geçerek Gazi Bulvarı'na kadar yolun kenarından ilerleyecek tramvay hattı, Şehit Fethi Bey Caddesi'ne girecek ve buradan itibaren güzergahı karayolu trafiğiyle ortak kullanacak. Cumhuriyet Meydanı'nı takip eden hat, Şehit Nevres Bulvarı ve oradan Şair Eşref Bulvarı'na ilerleyecek. Tramvay hattı burada gidiş ve geliş olmak üzere ikiye ayrılacak. Vahap Özaltay Meydanı'na kadar bu şekilde devam edecek olan hat, Alsancak Garı yakınında tekrar birleşecek. Gar'ı takiben Şehitler Caddesi'ne ilerleyen hatt, İzmir Metrosu'nun Halkapınar Depo Alanı'nda son bulacak.



Yeni Asır


Geri Dön