29 / 03 / 2024

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı yeni ihale gerçekleştiriyor. İhalede 1.422 bağımsız birim yenilenecek.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 1.422 bağımsız birimin yenileneceği üçüncü etabın yapım ihalesini 29 Temmuz’da gerçekleştiriyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Tunç Soyer, dönüşümle birlikte yeşil alanları, sosyal tesisleri, spor merkezleriyle ilçenin yeni bir yüze kavuşacağını dile getirdi.

Proje bittiğinde 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi yer alacak. Ayrıca bölgede gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket-futbol sahaları, tenis kortu, sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark gibi alanlar bulanacak.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

Yüzde 100 uzlaşı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin garantörlüğü ile tüm hızıyla devam ediyor. 32 hektarlık alan için 29 Temmuz tarihinde anahtar teslim ihalesi yapılacak. Birinci ve ikinci etapta inşaatı biten  817 bağımsızın birimin teslimini yapan büyükşehir belediyesi  1.422 bağımsız birimi de hak sahiplerine teslim edecek. Bölgede hak sahipleri 8 Nisan 2021'de yapılan kura çekimi ile belirlenmişti.

Yeni yaşam alanı oluşacak

Başkan Tunç Soyer'in talimatı doğrultusunda hayata geçirilen projede vaziyet planı, kitle yerleşimi yeniden etüt yapılarak daha çok yol, yeşil ve peyzaj alanı yapmak için inşaat alanı yükseltilmeden plan revizyonu gerçekleştirildi. Bu plan ile mevcut “2,5 Emsal” korunarak 8 kat ile 15 kat arasında değişen yapılaşma şartı getirildi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde sadece eski binaları yıkıp yenilerini inşa etmediklerini söyleyen  Başkan Soyer, “Bölgeyi sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla, altyapısıyla bir bütün halinde dönüştürüyoruz. Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi olacak. Rekreasyon alanında ise projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket-futbol sahaları, tenis kortu sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark ve daha fazla yeşil alan oluşturulacak. Uzundere’de yakın çevresi için çekim merkezi olacak yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz” dedi.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

İki imar adası yükleniciye ait

Üçüncü etap yapım ihalesinde yüklenici firma 7 ada içerisinde toplamda bin 422 bağımsız birimin yapımını üstlenecek İhale dahilinde iki imar adası tamamen yükleniciye ait olup diğer beş imar adasında yüklenici ve hak sahiplerine ait bağımsız bölümler ortak hisseyle gerçekleşecek. Etap bütününde Belediye hissesi olarak herhangi bir bağımsız birim bulunmayacak. İhale kapsamında paylaşım yüzde 57 yüklenici, yüzde 43 hak sahiplerinin payı olarak saptandı. Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen bu koşullar sayesinde ihaleye katılımın arttırılması amaçlanıyor.

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde 3. etap kuraları çekildi!


Geri Dön