25 / 04 / 2024

İzmir’de 800 binanın yapı kayıt belgesi iptal!

 İzmir’de 800 binanın yapı kayıt belgesi iptal!

İzmir’de vatandaşlardan gelen beyanlara göre İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri imar barışı başvurularını gözden geçirdi.  800 adet yapının yasa kapsamına girmeden başvuruya dahil edildiği bilgisine ulaşıldı…



İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri vatandaşların bildirimine dayanarak internet üzerinden gerçekleştirilen imar barışı başvurularını inceledi. Sabah’tan Ertan Güncaner’in haberine göre, uydu fotoğrafları ile yapılan incelemede, şimdiye kadar 800 yapının yasa kapsamına girmemesine rağmen yasadan faydalanmak için başvuruda bulunduğu bilgisine ulaştı.

Çevre ve Şehircilik  İzmir  İl Müdürü Ömer Albayrak, konu ile ilgili "800 civarında uygunsuz başvuru tespit ettik. Hepsinin yapı kayıt belgesini iptal edip yasayı suiistimal edenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Başvurusu sırasında ödenen paraları da devlete irat kaydettik. Ayrıca bu kaçak yapıların yıkılması için bulundukları ilçe belediyelerine yazı yazdık. .Belge iptali yapılan yerleri İZSU ve TEDAŞ'a da bildiriyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadelerinde bulundu.

Geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapıları yasal düzene sokmak amacı ile imar barışı uygulamasını başlattı. İki kez uzatılan imar barışı süresi 15 Haziran’da bitti.

En çok başvuru Bornova'dan

İzmir'de en çok imar barışı başvurusu Bornova'dan yapıldı. İzmir’de imar barışı başvurusunda birinci sırayı 55 bin 77 adet başvuruyla Bornova, ikinci sırayı ise 37 bin 57 adet başvuruyla Buca aldı. 870 adet başvuru ile en az başvuru yapan ilçe Beydağ olurken ikinci sırayı 2 bin 308 başvuruyla Balçova takip etti.

Buca'da 'İmar barışı' fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

İmar barışı yıkımından, yeni kentsel dönüşüme!


Geri Dön