23 / 04 / 2024

İzmir'de emekliler TOKİ'den ev talep ediyor!

İzmir'de emekliler TOKİ'den ev talep ediyor!

Türkiye Emekliler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Ali Solar, emeklilerin en büyük sorununun ev sahip olamamaları olduğunu ifade ederek, "15 sene geri ödemeli ayda 250 TL taksit ile TOKİ kanalı ile emeklilerimizin ev sahibi olmasını istiyoruz" dedi.



Türkiye Emekliler Derneği (TED) Ödemiş Şube Başkanı Ali Solar, emeklilerin en büyük sorununun ev sahip olamamaları olduğunu ifade ederek, "15 sene geri ödemeli ayda 250 TL taksit ile  TOKİ  kanalı ile emeklilerimizin ev sahibi olmasını istiyoruz. Bunun içinde yetkililerden de destek bekliyoruz" dedi.


Türkiye Emekliler Derneği (TED) Ödemiş Şube Başkanı Ali Solar, derneğin emeklilere yönelik yaptığı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Türkiye Emekliler Derneği'nin 1970 yılından bu yana emeklilerin haklarını savunduğunu dile getiren Solar, "Türkiye'de emeklilerimizin sorunları, sıkıntıları çok fazla ve çözümsüzlüğe doğru her geçen günde gidiyor. Dernek olarak hedefimiz emeklilerimizin bir nebzede olsa sorunlarını sıkıntılarını çözebilmektir. Emeklilerimiz özellikle SSK yada Bağkur emeklilerimiz her gün zorlaşan ve pahalılaşan hayat şartları karşısında zor zahmet yaşamaktadırlar. Biz gerek genel merkez gerekse Türkiye genelinde 105 şube olarak gerekli mercilere gerekli dosyalar sunduk. Emekliye yüzde 3 yada yüzde 4 zam yapılıyor; ancak kesintilere baktığımızda yapılan zam çoktan erişmiş gitmiş oluyor. Bunun karşısında emeklilerimizden hastane kesintisi alınmasını istemiyoruz. Maaşlarımıza bugünkü hayatın zorlukları karşısında zam yapılmasını ve bayramlarda emekliye çift maaş verilmesini talep ediyoruz" dedi.


Solar şöyle devam etti: "Türkiye'de de Ödemiş'te de emeklilerimizde görülen en büyük sorun ev sahibi olamamalarıdır. Kira ücreti ödeyen birçok emeklimiz hayat pahalılığı karşısında dayanamamakta bazı arkadaşlarımız intihara kadar sürüklenmiştir. Bunun için Türkiye Emekliler Derneği Ödemiş Şubesi olarak tespitimiz doğrultusunda emeklilerimizin kendi koşullarına göre ev sahibi olabilmesi adına TOKİ'nin Ödemiş'e gelmesini ve konut yapmasını talep ettik. Talebimizi Ödemiş Kaymakamlığımızı da yazılı olarak ilettik. 15 sene geri ödemeli ayda 250 TL taksit ile TOKİ kanalı ile emeklilerimizin ev sahibi olmasını istiyoruz. Bunun içinde yetkililerden de destek bekliyoruz. Derneğimiz Ödemiş şubesi olarak üyelerimize yönelik 25 ayrı esnafımızdan yüzde 10 ile yüzde 20 arası indirim anlaşması yaptık. Derneğimize üye olan emeklimiz Ödemiş'te anlaştığımız 25 esnafımıza alışverişe gittiğinde kartını gösterdiğinde yüzde 10 ile yüzde 20 arası indirimden faydalanacak. Esnaflarımızın içinde mutfak eşyasından, gıdaya, giyimden, kuaföre, mandıradan, tüpçüye kadar her tür ihtiyacın karşılanacağı bir yelpaze oluşturduk."


Habertürk


Geri Dön