29 / 03 / 2024

İzmir'de hangi ilçelerde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek?

İzmir'de hangi ilçelerde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek?

Kentsel Dönüşüm için 14 bin konutun yıkılacağı Ege bölgesinin en önemli şehirlerinden biri olan İzmir'de Karşıyaka, Bayraklı, Konak ve Karabağlar bölgelerinde kentsel dönüşüm projelerine başlanacak...



İşte İzmir'in faaliyete geçmeyi bekleyen başlıca kentsel dönüşüm projeleri... 


Karşıyaka

Karşıyaka Belediyesi kentsel yenileme için hazırlanan planı kabul ederek Tersane, Alaybey, Donanman, Bahriye Üçok ve Bahariye mahallelerini yenileme yoluna gidecek. Karşıyaka-Örnekköy Mahallesindeki "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı", Anadolu Caddesi, İzmir- Çanakkale Otoyolu ve Cime Caddesi arasındaki 18 hektarlık alam kapsıyor. Ancak daha henüz somut bir çalışma başlamadı. 


Bayraklı

BELEDİYE sınırları içinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi olarak belirlenen 60 hektarlık alan içinde sınırlandı. Büyükşehir Belediyesi ile beraber hayata geçirecek bu proje ile İzmir'de yerinde kentsel dönüşüm ilk kez Bayraklı'da gerçekleştirilmiş olacak. 


Konak

UZUN yıllar sonra yeniden kentin cazibe merkezi olmaya aday Kadifekale'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmalarında, 420 bin metrekarelik alanın 60 bin metrekarelik bölümü ağaçlandırıldı. Yaz aylarında Kale'nin denize bakan tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları Yeşildere tarafında da devam ediyor. İzmir'in tarihsel simgesi olan Kadifekale'de çalışmalar devam ediyor. Ancak Konak sağlıksız konut stogunun en yoğun bölgelerinden birisi olmasına karşın henüz bir adım atılmadı. 


Karabağlar

540 HEKTAR alanda 17 bin konutun yıkılarak yerine 34 bin binanın yapılması planlanıyor. 

Alanda Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin Mahallelerinin tamamı kentsel dönüşüm kapsamında yer alıyor. 

Bakanlık, "binaların yaşlarını doldurduğu" gerekçesiyle kentsel dönüşüm çalışması başlattı. 


Star Ege eki


Geri Dön