27 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüme başlanmalı!

İzmir'de kentsel dönüşüme başlanmalı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, “İzmir aktif fay kuşakları üzerinde yer alıyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin hasarlı ve çürük binaların kentsel dönüşümüne bir an önce başlaması gerekiyor” şeklinde konuştu.



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, “İzmir aktif fay kuşakları üzerinde yer alıyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin hasarlı ve çürük binaların kentsel dönüşümüne bir an önce başlaması gerekiyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.


İzmir’in depremler yaşadığını söyleyen Doğan, “Manisa ve Karaburun açıklarında gerçekleşen iki büyük deprem en fazla İzmir’de hissedildi. Bu depremler çok ciddi anlamda tedirginliğe yol açtı.  İzmir  birinci derece deprem kuşağında yer alan 13 aktif fay hattı üzerinde bulunan bir kent ancak olası bir depreme karşı hazır değil” ifadelerini kullandı.


İzmir’in deprem bölgesi olduğu ve uzmanlar tarafından bu konunun sık sık gündeme getirildiğini açıklayan Doğan, “Bugün İzmir’e baktığımızda yerel yönetimler depremle ilgili eksiklikleri yerine getirmiş değiller. Bu nedenle bizler yerel yönetimlere dönem dönem meclislerde özellikle de büyükşehir meclislerinde çeşitli vesilelerle İzmir’in depreme hazır olmadığını, can ve mal kaybını aşağı çekecek hazırlıkların olmadığını ifade ediyoruz. 13 tane aktif fay hattının geçtiği bir kentte depremle ilgili hazırlıkların çoktan başlamış ve tamamlanmış olması gerekirdi” şeklinde konuştu.



Gazete Yenigün


Geri Dön