27 / 04 / 2024

İzmir'de kıyı şeridine 5 ahşap iskele yapılacak!

İzmir'de kıyı şeridine 5 ahşap iskele yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş'tan Üçkuyular'a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 ahşap iskele yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na 5 ahşap iskele yapımı işi için ihaleye çıktı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na 5 adet ahşap iskele yapımı işi için ihaleye çıktı.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleleri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yeniden canlandırmayı hedefleyen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Karataş'tan Üçkuyular'a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 ahşap iskele yapacak.


İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek ve Körfez'i kıyılarıyla birlikte ele alıp bir bütün olarak tasarlamayı hedefleyen İzmirdeniz Projesi kapsamında, yapılacak iskeleler için 13 Kasım 2014'de ihale gerçekleştirilecek.


-İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mavişehir'den İnciraltı'na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı "İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi" çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi.


Bu kapsamda Güzelyalı sahilini iskelelerle donatmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki iskelelerden birini Göztepe sahilinde kuracak. Eskiden deniz banyolarının ve iskelelerin olduğu Karataş-Karantina bölgesinde ve Susuzdede önlerinde ikişer adet olmak üzere toplam 5 iskelenin yapımı gerçekleştirilecek.


AA


Geri Dön