19 / 04 / 2024

İzmir'de yapılan tam otomatik katlı otoparkın yarısı tamamlandı!

İzmir'de yapılan tam otomatik katlı otoparkın yarısı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Konak ilçesi Alsancak semtindeki Hocazade Camisi karşısında yapımı devam eden, 270 araba kapasiteli ve 11 katlı tam otomatik katlı otoparkın çalışmalarında yüzde 50 seviyelerine ulaşıldı....



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Konak ilçesi Alsancak semtindeki Hocazade Camisi karşısında yapımı devam eden, 270 araba kapasiteli ve 11 katlı tam otomatik katlı otoparkın çalışmalarında yüzde 50 seviyelerine ulaşıldı. Otoparkın, 2014 yılının ilk aylarında hizmete alınması planlanıyor.


Şair Eşref Bulvarı'ndaki 939 metrekarelik arsayı 4 milyon 750 bin TL ödeyerek kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, tam otomatik katlı otopark inşa ediyor. 15 milyon 635 bin TL bedelle yaşama geçirile otoparkın yarısı tamamlandı. Betonarme ve çelik imalatları yapıldı, üç cephe kapatıldı. Önümüzdeki günlerde ön cephenin kaplamasına da başlanacak. Ardından mekanik sistem montajı yapılacak ve asansör ekipmanları yerleştirilecek. Çelik konstrüksiyon ve giydirme cephe olarak yapılan tam otomatik otopark düşey hareket eden dört adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşacak. Ünitelerin kendi içinde ve birbiriyle iletişimi, gelişmiş endüstriyel donanım ve yazılımlarla sağlanacak. Otoparka gelen sürücü, arabasını asansörlerden birine park edecek ve park işlemini teyit ettikten sonra araba, otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücü dilediğinde arabayı geri verme işlemi de otomatik olarak yapılacak.


Sonuç Haber


Geri Dön