29 / 03 / 2024

İzmir'deki 2 dev proje 155 milyon TL'ye ihale edildi!

İzmir'deki 2 dev proje 155 milyon TL'ye ihale edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu projelerinin ihalesi gerçekleşti. 37 firmanın katıldığı ihalelerin toplam bedeli 155 milyon TL oldu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu" projesi kapsamında iki büyük ihaleyi gerçekleştirdi. 7 kilometrelik bağlantı yolu projesi kapsamındaki 2 adet viyadük ile 2 adet altgeçit ve 1 adet üst geçit yapılması işlerini kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi ihalesini, 45 milyon 284 bin 699 TL'lik teklifle Ezekar Yapı - Mapek İnşaat kazandı. 

Aynı proje kapsamında 2,5 km uzunluğuyla İzmir'in en uzun tüneli de inşa edilecek. Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu bağlantısını sağlayacak tünel ihalesine 24 firma katıldı. İhaleyi 109 milyon 900 bin 827 TL'lik teklif sunan HGG İnşaat kazandı. "İki tüp tek tüneli" kapsayan projenin, yer tesliminden itibaren 900 günde tamamlanması öngörülüyor. İhale tamamlanan proje ile 2.5 kilometrelik mesafesi bulunan İzmir'in en uzun tüneli de inşa edilmiş olacak. 


250 AĞAÇ KURTULDU 

Yeni projeyle Homeros Bulvarı'nı Otogar'a kadar uzatacak olan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova arasında kalan bölümü de "derin tünelle" geçecek. 2.5 kilometrelik iki adet tüp tünel, aynı zamanda "tamamı kent sınırları içinde olan en uzun karayolu tüneli" olacak. Tünel projesi sayesinde yol güzergahında kalan 250 ağaca dokunulmayacak. Tünel ile kamulaştırma ihtiyacı da ortadan kalkıyor.



Habertürk Egeli


Geri Dön