18 / 04 / 2024

İzmir'deki konut stoğu yenilenmeli!

İzmir'deki konut stoğu yenilenmeli!

Timincioğlu Grup, kentsel dönüşüm için ürettiği projelerde üniversite, bakanlık ve bankalarla işbirliği içinde hareket ettiğini projeler onaylandıktan sonra çalışmalara başladığını açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, Türkiye genelinde riskli yapıların tespiti için lisans alan şirketlerden biri olan Timincioğlu Grup, kentsel dönüşüm için ürettiği projelerde üniversite, bakanlık ve bankalarla işbirliği içinde çalışıyor.  Kentsel dönüşüm alanında önemli bir model oluşturduklarını söyleyen Timincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Timincioğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Türkiye genelinde riskli yapıların tespiti için lisans alan yetkili şirketlerden biri olarak, kentsel dönüşüm için ürettiğimiz projeleri üniversite ve bakanlık onayı aldıktan sonra çözüm ortağımız olan banka ile bir bütün olarak teslim ediyoruz" açıklamasını yaptı.  İzmir Kentsel Dönüşüm AŞ olarak  İzmir  Katip Çelebi Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını aktaran Timincioğlu, "Denizbank ile de işbirliğimiz var. Riskli yapılardaki yenileme için hızlı çözüm üreten bir model uyguluyoruz. Yaptığımız anlaşma uyarınca riskli yapıları tek tek analiz ediyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın istediği formatlarda gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.


Katip Çelebi Üniversitesi ile işbirliği

Timincioğlu, İzmir'de bir ilk olarak Katip Çelebi Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını belirterek şunları söyledi: "İmzaladığımız protokolle üniversitenin Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nün riskli yapı analizi ve raporlama işlemleri hizmetlerini veriyoruz. Bunun yanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, Türkiye genelinde riskli yapıların tespiti, etüd, proje ve danışmanlık, teknik uygulama, laboratuar ve yapım hizmetlerini vermek için lisans aldık."


İZMİR'DEKİ YAPILARIN YÜZDE 65'İ RİSKLİ 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ile birlikte riskli alan tespit çalışmalarına başlayarak Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ifade eden Teoman Timincioğlu, "Teknik çalışmalarımızı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Ar-Ge projelerimizi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile yürütüyoruz. Türkiye'de iki üniversite ile birlikte çalışan ilk ve tek  kurumsal firma olma özelliğini taşıyoruz" açıklamasını yaptı. 

 

Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konut bulunduğunu aktaran Timincioğlu, Bu konutlardan 2000 yılından sonra yapılan 5 milyon konut haricindeki 14 milyon konutun 6-7 milyonunun afet yönünden risk oluşturduğunu, İzmir'deki yapıların ise yüzde 65'inin riskli olduğunu sözlerine ekledi.


Dünya 


Geri Dön