27 / 04 / 2024

İzmir'deki model fabrika projesinde son durum ne?

İzmir'deki model fabrika projesinde son durum ne?

Sanayi sektöründeki istihdama yönelik eğitim çalışmaları ve İzmir'deki model fabrika projesinin bulunduğu aşama meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, sanayi sektöründeki istihdama yönelik eğitim çalışmalarına ve İzmir'deki model fabrika projesinin bulunduğu aşamaya ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''7/19026 sayılı soru önergesi içinde cevap verilmedi için soru önergemi yeniliyorum.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın İzmir'de gerçekleştirdiği son ''Ekonomi Zirvesi'nde de belirtildiği gibi Türkiye maalesef sanayide lider ülkeler arasında yer almak yerine sadece sanayi üretimi ve potansiyelini kullanması açısından ''takip edilen ülkeler'' arasında yer almaktadır. Sanayi sektörünün altını çizdiği en önemli konuların başında da sanayi 4.0'e geçmek için eğitim 4.0'a geçmek gerektiğidir. Bu bağlamda cevaplanmasını istediğim sorular aşağıdaki gibidir'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:

1- Bakanlığınızın üzerinden geçen 14 ay içerisinde sanayi sektörüne yönelik eğitim sahaları açılması noktasında nasıl bir gelişme sağlanmıştır?

2- Sanayi sektörüne yönelik mesleklere yönelik yerleştirilen eleman sayısına ilişkin yeni veriler mevcut mudur?

3- Mayıs 2019'da Aliağa ilçesinde kurulduğunu söylediğiniz Endüstri Bölgesi'nin bugüne kadar sağladığı istihdam kapasitesi ne kadar olmuştur?

4- Eylül 2018'de birini de İzmir'de kuracağınızı bildirdiğiniz model fabrika projesinde Bakanlığınızın geldiği aşama nedir?

5- Sanayi 4.0 dönemi için Bakanlığınızın sanayi sektörüne kaliteli istihdam sağlama noktasında eğitime yönelik işbirlikleri ve politikaları neledir?


Geri Dön