20 / 04 / 2024

İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde son durum!

İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı kıyılarının yeniden tasarlanacağı İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi”nde sıra Bayraklı'ya geldi.




İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez’i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi”nde sıra, şimdi de Bayraklı  kıyı şeridinde. Etap etap gerçekleştirilecek düzenlemeyle Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Şelale Deresi arasındaki 23 bin metrekarelik ilk bölümünün tamamlanmasının ardından, ikinci etaptaki imalatların da yüzde 30'u tamamlandı.


Çalışmaları inceleyen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, yaptığı açıklamada "İzmirlilerin kenti ‘sokakta’ yaşama alışkanlıklarını göz önüne alınarak iki etap halinde hayata geçireceğimiz projeyle, Bayraklı'nın cazibesi daha yüksek bir çekim merkezi haline getirilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.



Otomatik tuvalet, engelli parkı ve otopark yer alacak

Projede engelli çocuklarında kullanabileceği çocuk oyun alanı; engelli salıncağı, ipli tırmanma, denge halkası, dinamik bar ve zıpzıp oyun birimleri yer alacak. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön