20 / 04 / 2024

İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde son durum ne?

İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasına yönelik “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidinin yapım çalışmalarını sürdürüyor




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasına yönelik “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidinin yapım çalışmalarını sürdürüyor. Hem trafiği rahatlatmak hem de bölgeye yeşil alanlarla bezenmiş yeni bir meydan kazandırmak amacıyla başlatılan projenin inşaat çalışmalarında da çevre duyarlılığı ön plana çıkıyor. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin daha önceki aşamalarında olduğu gibi, inşaat sahasında kalan ağaçları kesmek yerine, modern teknikler kullanarak yerlerini değiştiriyor. 


Bunun son örneği, Konak’tan Göztepe yönüne gidişte hem araç hem de yaya ve bisiklet servis yollarının oluşturulabilmesi ve taşıt alt geçidi yapım çalışmalarının deniz tarafında devam ettirilebilmesi amacıyla uygulanacak. Deniz tarafında bulunan 16 adet feliks, 5 adet okaliptüs ve 2 adet şamarops cinsi ağaç, bulundukları yerden alınarak İnciraltı Kent Ormanı’na dikilecek. Alt geçit ve meydan çalışmaları tamamlandıktan sonra yine aynı bölgeye daha fazla sayıda ağaç dikilecek ve yeni peyzaj çalışmalarıyla alandaki yeşil doku artırılacak. 


Mavi ve yeşil kucaklaşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü proje kapsamında toplam bin 150 metre uzunluğunda karayolu alt geçidi inşa edilecek. Projenin ikinci etabında ise Mithatpaşa parkı önünde yapılan karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanlar yeniden düzenlenerek İzmirlilerin hizmetine sunulacak. 


Proje sayesinde bölge halkı denizden ve sahilden daha rahat faydalanacak, gürültüsüz ve keyifli bir ortamda vakit geçirerek denizle iç içe olabilecek. Karayolunun üstünden kazanılacak yaklaşık 400 metre uzunluğundaki alanda kentliyi denizle buluşturacak özel uygulamalar yapılacak. Hatay’dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru büyütülecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek.



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön