25 / 04 / 2024

İzmir'e 66 mesire alanı!

İzmir'e 66 mesire alanı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İzmir'de şehrin gürültüsünden bunalan ve tabiatla buluşmak isteyen vatandaşlar için şuana kadar 66 mesire alanı tahsis etti




Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İzmir'de şehrin gürültüsünden bunalan ve tabiatla buluşmak isteyen vatandaşlar için bugüne kadar 66 mesire alanı ve 3 şehir ormanı tesis etti. Bisikletten koşu yoluna, seyir teraslarından ateşli-ateşsiz piknik alanlarına, çocuklar için oyun parklarına kadar her türlü olanağın sunulduğu özel alanlar İzmir'de 4 milyon 710 bin dekarlık sahanın çeşitli yerlerinde oluşturuldu.


STRESTEN UZAK


İzmirlilerin yeşil ile iç içe yaşayabileceği güzel bir  İzmir  ortaya çıkarmak için çalıştıklarının altını çizen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen İzmirli vatandaşlarımız tesis ettiğimiz bu alanları kullanıyorlar. Biz de Bakanlık olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön