28 / 03 / 2024

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi tepkisi! Depremzedeler 'Sorunlar çözülemedi' dedi!

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi tepkisi! Depremzedeler 'Sorunlar çözülemedi' dedi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından arsalarına konut inşa etmek amacıyla faizsiz kredi talebinde bulundu. Ancak bu talebe henüz bir karşılık verilmedi. Depremzedeler duruma tepki gösterdi.



Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre; konutları yıkılan depremzedeler arsalarına konut inşa etmek amacıyla faizsiz kredi talebinde bulundu. Ancak bu talebe henüz bir karşılık verilmedi. 

Kredi talebinde bulunan dört bine yakın depremzede, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan’ın öncülüğünde imza topladı ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istedi fakat bir türlü sonuca ulaşamadı.

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi tepkisi! Depremzedeler Sorunlar çözülemedi dedi! 

İzmirli depremzedeler için çözüm bulunamadığının altını çizen İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, "Dilekçeleri bugün yarın alacağız, çözüm bulacağız” diyerek ertelediler. Cumhurbaşkanı ayın dokuzunda İzmir’e geliyor. Biz sorunlarımızı cumhurbaşkanına iletelim” dedik. Bizi görüştürmemek için sürekli erteliyorlar ve uzak tutmaya çalışıyorlar. Bizim görüşünce sorun çıkaracağımızı düşünüyorlar. Artık susmayacağız" diye konuştu ve ayın 9'unda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek dertlerini anlatacakalrını belirtti. 

En iyi yatırım hangisi; altın mı, gümüş mü? Altın ve gümüşte yıl sonu için benzeri görülmemiş açıklama geldi

Vesen Yalıları görücüye çıktı! İstanbul'un yeni yalı dairelerinde satışlar başladı!

Kiralık evlerde yeni rüzgar! Yüzde 25 artış sınırlaması fiyatları uçuracak! 


Geri Dön