26 / 04 / 2024

İzmirli depremzedelerden kura çekilişi tepkisi!

İzmirli depremzedelerden kura çekilişi tepkisi!

120 metrekare olan evlerinin büyüklüğü 70 metrekareye düşürülen İzmirli depremzedeler, “Evlere nasıl sığacağız” açıklamasında bulunarak, kura çekimi ve tapu teslimine itiraz edeceklerini belirtti.



117 kişinin yaşamını yitirdiği  İzmir  depreminde konutları yıkılan ve binaları ağır hasarlı depremzedeler için devlet ev ve dükkan inşa edeceğini açıkladı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; önce depremzedelerin tapuları kendilerinden habersiz Hazine’ye geçtiği, daha sonra hak sahiplerine boş senetle imzalatıldığı ileri sürüldü. Büyük bir umut ile konutlarına kavuşmayı bekleyen depremzedeler geçtiğimiz hafta 596 konut ve 145 dükkanın teslim töreninde şaşkınlık yaşadı. 

İzmirli depremzedelerden kura çekilişi tepkisi!

EVLERİ KÜÇÜLDÜ

120 metrekare büyüklüğe sahip konutları bulunan depremzedelerin evlerinin büyüklüğü 70 metrekareye kadar düşürüldü. Yalnızca sekiz depremzedeye anahtar teslimi gerçekleştirildi. 

İzmirli depremzedelerden kura çekilişi tepkisi!

EVLERE NASIL SIĞACAĞIZ?

Duruma itiraz edeceklerine dikkat çeken deprem mağdurları, “Devlet müteahhit oldu, evimizi aldı bize 220 ile 260 bin lira arasında para ile geri sattı. Binalarımızı bitmeden 20 gün önce bize gösterdiler. Üstelik 120 metrekare olan evlerimizi 70 metrekareye, 8 katlı olan binaları 5 kata düşürdü. Odalar, banyolar ve salon küçük. Balkon diyebileceğimiz bir alan dahi yok. Dört kişilik aile 70 metrekareye nasıl sığacak. Bize kimse bu evleri hibe etmedi. Devlet bize ikinci depremi yaşattı” diye konuştu.

İzmirli depremzedeler kredi müjdesi bekliyor!


Geri Dön