25 / 04 / 2024

izmirli depremzedeler kura çekimi

izmirli depremzedeler kura çekimi

120 metrekare olan evlerinin büyüklüğü 70 metrekareye düşürülen İzmirli depremzedeler, “Evlere nasıl sığacağız” açıklamasında bulunarak, kura çekimi ve tapu teslimine itiraz edeceklerini belirtti.

TOKİ'den İzmirli depremzedeler için 2 yılda 2 bin 245 yeni konut!

İzmir'de meydana gelen depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 5 bin 61 konuttan 2 bin 245'i tamamlandı.

İzmirli depremzedeler yeni konutlarına kavuşuyor!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2022 tarihinde yaşanan depremde evleri yerle bir olan ya da ağır hasar alan vatandaşlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından rezerv alanda yapılan 312 konut ve 2 iş yerinin hak sahipleri, kura çekimiyle belirle

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi tepkisi! Depremzedeler 'Sorunlar çözülemedi' dedi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından arsalarına konut inşa etmek amacıyla faizsiz kredi talebinde bulundu. Ancak bu talebe henüz bir karşılık verilmedi. Depremzedeler duruma tepki gösterdi.

TOKİ’nin İzmirli depremzedeler için yaptığı konutların kusurlu olduğu iddia edildi!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında, TOKİ tarafından depremzedelere para karşılığı yapılan evlerin kusurlu çıktığı iddia edildi. 

İzmirli depremzedelerden kura çekilişi tepkisi!

120 metrekare olan evlerinin büyüklüğü 70 metrekareye düşürülen İzmirli depremzedeler, “Evlere nasıl sığacağız” açıklamasında bulunarak, kura çekimi ve tapu teslimine itiraz edeceklerini belirtti.

İzmirli depremzedeler kredi müjdesi bekliyor!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için depremzedelere verilecek krediye yönelik müjde beklediğini dile getirdi. 

İzmirli depremzedeler destek istiyor!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında sorunlarının çözülmediğini dile getiren depremzedeler son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyor. 

İzmirli depremzedeler Kasım'da yeni evlerine kavuşacak!

İzmir'de 30 Kasım'da meydana gelen deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutlar gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek. 

İzmirli depremzedeler evlerini ikinci defa satın aldı iddiası!

117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan İzmir depreminin birinci yılı yaklaştı. Depremzedelere verilen ev ve yardım sözleri tutulmadı. Depremzedeler konutlarını ikinci kez satın almakla karşı karşıya kaldı.

İzmirli depremzedeler kredi için imza bekliyor!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, bugünkü köşesinde İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremi kaleme aldı. İşte Tuncay Mollaveisoğlu'nun o yazısı...

İzmirli depremzedeler için işbirliği: Rezerv alana 115 konut yapılacak!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde oldukça büyük bir yıkım getiren olan depremin ardından, çok sayıda vatandaşın evi hasar gördü. Depremin ardından İzmir için seferberlik ilan edildi ve konut inşaatları hızlandırıldı.

İzmirli depremzedeler kredi mağduriyeti yaşıyor!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen ve 118 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem sonrasında mağdur olan depremzedeler kredi konusunda problemler yaşıyor. 

İzmirli depremzedeler destek bekliyor!

30 Ekim depreminde evleri yıkılan veya hasar gören İzmirli Depremzedeler devletten destek bekliyor. Evlerinin bir daha yıkılmamasını isteyen depremzedeler yeni projeleri görmek, süreci birlikte oluşturmak ve kredi ödemelerinde kolaylık talep ediyorlar. 

izmirli depremzedeler kura çekimi Haberi

izmirli depremzedeler kura çekimi

117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminde konutları yıkılan ve binaları ağır hasarlı depremzedeler için devlet ev ve dükkan inşa edeceğini açıkladı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; önce depremzedelerin tapuları kendilerinden habersiz Hazine’ye geçtiği, daha sonra hak sahiplerine boş senetle imzalatıldığı ileri sürüldü. Büyük bir umut ile konutlarına kavuşmayı bekleyen depremzedeler geçtiğimiz hafta 596 konut ve 145 dükkanın teslim töreninde şaşkınlık yaşadı. 

EVLERİ KÜÇÜLDÜ

120 metrekare büyüklüğe sahip konutları bulunan depremzedelerin evlerinin büyüklüğü 70 metrekareye kadar düşürüldü. Yalnızca sekiz depremzedeye anahtar teslimi gerçekleştirildi. 

EVLERE NASIL SIĞACAĞIZ?

Duruma itiraz edeceklerine dikkat çeken deprem mağdurları, “Devlet müteahhit oldu, evimizi aldı bize 220 ile 260 bin lira arasında para ile geri sattı. Binalarımızı bitmeden 20 gün önce bize gösterdiler. Üstelik 120 metrekare...