28 / 03 / 2024

İzmirli kahvehane ve kıraathane sahiplerinden kira tepkisi!

İzmirli kahvehane ve kıraathane sahiplerinden kira tepkisi!

Yeni tip Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde uygulanan taş ve kağıt oyunları yasağı bugün itibarıyla kaldırıldı. Kahvehane esnafları bu duruma sevindi ancak kira masraflarından şikayetçi oldu.



Yeni tip Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde uygulanan taş ve kağıt oyunları yasağı bugün itibarıyla kaldırıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yasakların sona ermesiyle kahvehane ve kıraathaneler hareketlendi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından 27 Haziran tarihinde yayımlanan genelge kapsamında kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabına geçilmesine en çok sevinenlerden biri de kahvehane esnafı oldu.

İzmirli kahvehane ve kıraathane sahiplerinden kira tepkisi!

Normalleşmeyle beraber 1 Haziran 2021 tarihinde yeniden açılan kahvehanelerde 17 2020 Mart'tan beri uygulanan taş ve kağıt oyunlarıyla ilgili yasak da bugün 05.00 itibarıyla kaldırıldı.

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler, Büfeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve  İzmir  Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, önemli açıklamalarda bulundu.

İzmirli kahvehane ve kıraathane sahiplerinden kira tepkisi!

Türkiye'de yaklaşık 100 bin İzmir'de ise yaklaşık 7 bin kahvehane olduğunu belirten Kırdı, Kovid-19 pandemisinden en çol etkilenen sektörler arasında olduklarına dikkat çekti. Kırdı, bu süreçte hem kira hem de diğer ödemelerinde zorluk çektiklerini dile getirdi. 

Yapılan desteklerin esnaf toparlanana kadar sürmesi gerektiğinin altını çizen Kırdı, "En azından borçlarımızın faizi silinsin veya borçlarımız ötelensin. Kahvehaneciler olarak istisnai bir destek istiyoruz" diye konuştu.

Konut sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor!


Geri Dön