27 / 04 / 2024

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin kirası meclis gündeminde!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin kirası meclis gündeminde!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinin kira bedeli ve kira gelirleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal,  konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinin kira bedeline ve kira gelirlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.   

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- Cumhurbaşkanlığı Sarayı bünyesindeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde toplantı, konferans, merasim, sosyal ve kültürel etkinlik düzenlemek isteyen kurumlardan, sivil toplum kuruluşlarından, derneklerden, vakıflardan, şahıslardan salon kiralam bedeli mi alınmaktadır?

2- Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin ücret, kira tarifesi hangi kriterlere göre belirleniyor?

3- Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin saatlik kira bedeli ne kadardır, günlük kira bedeli ne kadardır, haftalık kira bedeli ne kadardır?

4- 2020 yılı için Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin salon kirasına zam yapılmış mıdır? Şayet yapılmışsa zam oranı ne kadardır?

5- Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi, düğün, nişan gibi merasimler için de kiralanmakta mıdır?

6- Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nden elde edilen kira bedelleri hangi hesapta toplanmaktadır? Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin kira gelirleri nelere harcanmaktadır?

7- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bünyesindeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin kurumlara, STK'lara, vakıflara, derneklere, şahıslara kira karşılığı tahsis edilmesinin yasal dayanağı nedir?

8- Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ''Milletin evi'' olarak nitilendirilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na bağlı kongre ve kültür merkezlerinde, salonlarında düzenlenen etkinliklerden ücret alması, gelir elde edilmesi yasal mıdır, etik midir, mezuata, yönetmeliği uygun mudur?


Geri Dön