26 / 04 / 2024

İzmirlilerden imar planı tepkisi! Belediye önünde eylem yaptılar!

İzmirlilerden imar planı tepkisi! Belediye önünde eylem yaptılar!

Egenin incisi İzmir'in Bornova ilçesi için hazırlanan imar planları İzmirlilerden büyük tepki çekti. İşte konuyla ilgili detaylar...



İzmir Bornova'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının hayata geçirildiği mahalle için hazırlanan imar planında mağduriyet yaşadığını iddia eden vatandaşlar, belediyeye konuyla ilgili olarak tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden Bornova Belediyesi, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm dahilinde Bornova Kızılay Mahallesi için bir imar planı hazırladı.

İzmirlilerden imar planı tepkisi! Belediye önünde eylem yaptılar!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, konutları imar planına dahil olanlar, söz konusu yeni planda konutlarının arsa şeklinde görüldüğünü, bu sebeple mağdur olduklarını iddia etti ve Bornova Belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili olarak herhangi bir muhatap bulamadıkları gerekçesiyle Bornova Belediyesi'nin çatısına çıkan bir kişi, polisler tarafından söz konusu çatıdan indirildi.

Konuyla ilgili olarak mağduriyet yaşadığını iddia eden Nagihan Aka, 3 aydır mücadelerine devam ettiklerini dile getirerek, haklarını alana kadar bu eyleme devam edeceklerini kaydetti.

İzmir Altınorman projesinin yüzde 30'u satıldı!


Geri Dön