25 / 04 / 2024

İzmit Alikahya'da imar barışı anlatıldı!

İzmit Alikahya'da imar barışı anlatıldı!

İzmit Belediyesi, imar barışı hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiği toplantılarına hız kesmeden devam ediyor.



 

İzmit Belediyesi, imar barışı hakkında vatandaşları bilgilendirmek için Alikahya’da vatandaşlarla toplantı yaptı.

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla Alikahya Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Pala’nın başkanlığında Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Öğretmen ve İskan Birimi Şefi Ömer Çakır tarafından imar barışının ne olduğu, kimleri kapsadığı, nasıl yararlanılacağı konularında vatandaşlara detaylı bilgi verildi.

Vatandaşlara detaylı bilgi verildi

Sunum sonrası vatandaşlardan gelen sorunların detaylı bir şekilde cevaplandığı toplantıda konuşan Adnan Pala “İmar Barışı ile ilgili bu kanun ve yönetmelik, 31.12.2017 tarihinden önce yapılan yapıları kapsamakta ve bu yapılarla ilgili abone bağlantıları, ruhsat, iskan ve kat mülkiyeti gibi sorunlara çözüm getirmektedir. Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla başlatılan uygulama ile işlemlerini tamamlayan vatandaşlarımıza Yapı Kayıt Belgesi verilecek. Alacakları Yapı Kayıt Belgesiyle yapılara, talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabilecek.

Belsa'da özel masa açıldı

İmar barışı konusunda vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla belediye başkanımızın talimatlarıyla belediyemizin giriş katındaki Süper Hizmet Biriminde bir masa oluşturarak vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Yine mahallerimizde yapmış olduğumuz bilgilendirmelerle bu konuda sizleri en doğru şekilde bilgilendirmenin gayesindeyiz” diye konuştu.

Pala, konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların hafta içi mesai saatleri arasında Belsa Plaza giriş katındaki  hizmet masasından gerekli bilgileri alabileceklerini de sözlerine ekledi.


Geri Dön