26 / 04 / 2024

İzmit Av Köşkü için yıkım izni çıktı!

İzmit Av Köşkü için yıkım izni çıktı!

Kültür Tepesi 2. Etap Projesi kapsamında Av Köşkü için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan yıkım izni çıktı.



İzmit Belediyesi’nin Kültür Tepesi projesi alanı içinde kalan, Av Köşkü (Saray Müze)’nin müştemilatı, geçmişte uzun yıllar İzmit Adliyesi, daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü olarak kullanıldı. Cumhuriyet döneminde yapılan binanın o yıllarda tescili yapılmadığı için tarihi yapı olarak görülmüyor. Bina için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan yıkım izni çıktı. Yasal prosedürlerin tamamlanmasından sonra, binanın yaz aylarında yıkılması bekleniyor.


YIKIM İLE UYGULAMA AYNI ANDA YÜRÜTÜLECEK 


İzmit Belediyesi hazırladığı Kültür Tepesi projesinin ikinci ayağı olarak Tarihi Meydan projesini Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kuruluna gönderdi. Projenin onaylanması halinde binanın yıkımı ile uygulaması aynı anda yürütülecek. Projenin kabul görmesi halinde önümüzdeki yaz aylarında çalışmalar başlayacak. 



TURİSTİK ALAN OLARAK HAZIRLANIYOR 


Saraybahçe olarak bilinen ve bugünkü adıyla Kültür Tepesi olarak halka kazandırılmaya çalışılan Kültür Tepesi projesi uzun süredir halka açılmaya hazırlanıyor. Av Köşkü ve müştemilatın arasına yapılan binanın kaldırılmasıyla uygulanacak proje, yerli ve yabancı ziyaretçilerin, Kocaeli halkının rahat bir şekilde gezip dinlenebileceği cazibe turistik alan olarak hazırlanıyor.  


Kocaeli Gazetesi



Geri Dön