19 / 04 / 2024

İzmit-Kandıra Yolu temel atma töreni gerçekleştirildi!

İzmit-Kandıra Yolu temel atma töreni gerçekleştirildi!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit-Kandıra Yolu Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu söyledi.



Işık, "Türkiye'nin huzurundan, refahından kimse rahatsız olmasın. Çünkü Türkiye hiç kimsenin kötülüğünü isteyen bir ülke değildir. Türkiye aksine bölgesinde ve dünyada huzuru, barışı, refahı isteyen bir ülkedir." dedi.


Türkiye'nin en çok üreten, nüfus başına en çok vergi veren şehrinin Kocaeli olduğunu ifade eden Işık, kentin adının Kandıra'da mezarı bulunan Osmanlı'nın en önemli komutanlarından biri olan Akçakoca Bey'den geldiğine dikkati çekti.


Işık, Kocaeli ve Kandıra'nın sorunlarını tek tek çözdüklerini dile getirerek, kente yapılan yatırımları anlattı.


- "Türkiye'nin her açıdan büyüyor, güçleniyor"


Temelini atacakları yolun ihale bedelinin 218 milyon lira olduğunu bildiren Işık, "16-17 sene önce bırakın 218 milyon lira yatırım yapmak, 2 milyon liralık yatırım almak büyük meseleydi. İMF'den 500 milyon dolar alamazsak 'Memurun maaşını nasıl ödeyeceğiz?' diye kara kara düşünülen bir dönemdeydik. Kocaeli'de depremi yaşadığımızda dünyadan yardım geldi. Merhum Başbakan Bülent Ecevit itiraf etmişti, 'Deprem için gelen yardımların bir kısmını memur maaşlarını ödemede kullandık.' O günkü Türkiye'den tek kalemde il merkezi ile ilçesini birleştirmek için 218 milyon lira ihale yapan ülke haline geldik." diye konuştu.


Işık, Türkiye'nin her açıdan büyüyüp, güçlendiğini vurgulayarak, birilerinin bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi.


Türkiye'nin huzurunun birilerinin huzursuzluğu anlamına geldiğini belirten Işık, "Türkiye'nin huzurundan, refahından kimse rahatsız olmasın. Çünkü Türkiye hiç kimsenin kötülüğünü isteyen bir ülke değildir. Türkiye aksine bölgesinde ve dünyada huzuru, barışı, refahı isteyen bir ülkedir. Bütün çalışmalarımız buna yöneliktir." dedi.


 Bakan Işık, Türk milletinin ne kadar asil olduğunu 15 Temmuz'da dünyanın gördüğünü anlatarak, darbe girişiminin hep birlikte püskürtüldüğünü vurguladı.


Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kandıra ve İzmit'i İstanbul'a daha yaklaştıracağını ifade eden Işık, otoyolun bölgeye katkı sağlayacağını dile getirdi.


Işık, bütün bunları vatandaşlardan aldıkları güç ve destekle yaptıklarına işaret ederek, "Sizin desteğiniz, duanız arkamızda olduğu sürece Türkiye'nin bileğini kimse bükemez, Türkiye'nin sırtını kimse yere getiremez." ifadesini kullandı.


- "Türkiye kalkınıyor ve güçleniyor"


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Türkiye'nin kalkındığını ve güçlendiğini söyledi.


Dünyanın, Türkiye'nin güçlenmesini çekemediğini belirten Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının yaptığı hizmetlerle ülkenin büyümesini bazılarının çekemediğini ifade etti.


Türkiye'nin dünya ticaretindeki pastadan daha fazla pay almasını istemeyenlerin ülkenin önüne engel koymaya başladığını anlatan Arslan, birilerinin 15 Temmuz'daki darbe girişiminde milletin meydana çıkıp birlikte hareket edebileceğini beklemediğini bildirdi.


Arslan, yaptıkları projelerin Türkiye'nin daha fazla büyümesi ve daha fazla ticaret yapması anlamına geldiğine vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı:


"Baktılar ki Türkiye büyüyor, dünyadaki mazlumlara yardımcı oluyor, yardımcı olunca daha çok seviliyor, daha çok sevilince de onların lideri bizim liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyada sözü daha fazla geçiyor. Ondan rahatsız oldular. Eskiden biri çıkıp deseydi ki 'Dünya 5'ten büyüktür.' Çok anlam ifade etmezdi. Bunu dünya çapından sevilen, bilinen güçlü bir lider söyleyince bundan rahatsız oldular. Onun için büyük projelerin önüne geçmeye çalışıyorlar. Ama onlara büyük projeleri tek tek bitireceğiz. Sadece Ankara-Kocaeli-İstanbul YHT ile yetinmeyeceğiz, Türkiye'nin her yerini YHT ile donatacağız. Mevcut D-100, TEM otoyoluyla yetinmeyeceğiz, Kocaeli'nin Kuzey Marmara Otoyolu'nu yapacağız ki, yapmaya başladık. Mevcut YHT ile yetinmeyeceğiz, Akyazı'dan Kocaeli'nin kuzeyinden geçen Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçen yeni YHT'yi yapacağız. Onlara inat."


Konuşmanın ardından Işık, Arslan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve ilgililer yolun temelini attı.


Burada Işık, Arslan ve beraberindekilerce, yüklenici firma ve Karayolları Genel Müdürü Kartal'la yapılan proje bitiş pazarlığında, otogar kavşağının 30 Ağustos 2017'de projenin de 2018 yılı sonunda tamamlanmasına karar verildi.


AA


Geri Dön