20 / 04 / 2024

İzmit Sepetçi Köyü'ne konak ve köy müzesi inşa ediliyor!

İzmit Sepetçi Köyü'ne konak ve köy müzesi inşa ediliyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Sepetçi Köyü’nde hayata geçirilen konak ve köy müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.




Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, şimdi de Sepetçi Köyü'ne konak ve köy müzesi inşa ediyor. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Sepetçi Köyü’nde inşa edilen konak ve köy müzesini inceledi.

 

İzmit Belediye meclis üyesi Mehmet Çetin’in de bulunduğu incelemede Başkan Nevzat Doğan, Kocaeli’deki ilk köy müzesinin İzmit’te hayata geçirildiğini de söyledi. Doğan, kaba inşaatı tamamlanan ve ince işlerine geçilen Sepetçi’deki konak ve müzenin 2018'in ilk aylarında hizmete gireceğini açıkladı.

 

EN BÜYÜĞÜ

 

Sepetçi Köyünde 607 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak konak ve köy müzesiyle ilgili açıklamalar yapan Başkan Doğan “  göreve geldiğimiz ilk günden itibaren halkımız konaklara layık dedik ve çalışmalara başladık. Şehir, köy ayrımı yapmaksızın mahallerimizi konaklarımıza kavuşturuyoruz.  Sepetçi köyümüzde yaptığımız konağımız şimdiye kadar yaptıklarımızın en büyüğü. Bu konağımızın içerisinde ilk köy müzesi de yer alacak. Müze sayesinde köylerimizde yok olmaya yüz tutan eski araç gereçler gelecek nesillere aktarılmış olacak” diye konuştu.

 

Mimari yapısıyla dikkat çeken 2 katlı konakta muhtarlık odası, etüt yerleri, köy müzesi, sağlık birimi, köy odası ve çok amaçlı salon yer alacak.

 


Geri Dön