25 / 04 / 2024

İzmit'e 3 yeni bisiklet istasyonu daha yapılıyor!

İzmit'e 3 yeni bisiklet istasyonu daha yapılıyor!

Akıllı Bisikletlere 3 yeni istasyon daha yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi taralından hayata geçirilmesinin ardından Akıllı Bisikletler İzmitliler tarafından çok sevilen ve yoğun bir şekilde kullanılan uygulama haline geldi.



Taleple birlikte Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sisteminin (KOBİS) mevcut 12 istasyonuna 3 yeni Akıllı Bisiklet İstasyonu daha ekleniyor. Akıllı Bisikletler, Yıldız Konudan Sabancı Meslek Lisesi önü, Alikahya Merkez ve Kartepe İstasyon Mahallesi'nde de hizmet verecek. Altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen 3 yeni istasyonla birlikte Akıllı Bisikletler toplam 15 istasyonla hizmet verecek. 15 istasyonda 15:1 Akıllı Bisikletle hizrifet veren KOBÎS'in yaygınlaştırılması için çalışmalar sürdürülüyor. 


9 BİN 96 KİŞİ ÜYE OLDU 

Bugüne kadar 4 bin 42 kişi KOBİS üye kartıyla, 5 bin 54 kişi de Kent Karda olmak üzere toplamda 9 bin 96 kişi KOBİS sistemine üye oldu. Akıllı Bisikletler vatandaşlar tarafından 75 bin 986 kez kullanıldı. Akıllı Bisikletlerle İzmit'in her yerinde bisikletle ulaşan vatandaşlar hem ulaşımlarım sağlıyorlar hem de spor yapma imkanı buluyor. Tanımlı Kent Kart sahipleri istasyonlarda yapacakları işlemlerle sisteme kendilerini tanımlatırken, KOBİS üye kartı sahipleri sisteme tanımlı olduklarından www.kobis.com.tr adresinden kredi kartlarıyla yükleme yapabiliyor. Tanımlı Kent Kart sahipleri de Kent Kartlarından üye kartlarına aktarım yapabiliyorlar. 


ERİŞİM KOLAYLIĞI SAĞLIYOR 

Akıllı Bisiklet Projesi kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerin) besleyici nitelikte ara imkânlar oluşturmak ve çevresel, sürdürülebilir bir ulaşım aracı kullanılmasını özendirmek için hayata geçirildi. Proje İzmitliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.Akıllı Bisikletlerle işine giden, dolaşmay a çıkan vatandaşlar hem sağlıklı yaşamak adına spor yapıyor, hem de kent trafiğine takılmadan gidecekleri yerlere ulaşıyorlar. 


ÜYE KARTI 5 TL SAATİ 1TL

Kocaeli fuarı içerisindeki Ulaşım Daire Başkanlığı Seyahat Kardan Birimi'nden imzalanan sözleşmenin ardından KOBİS Üye Kartı temin edilebiliyor. 5 TL ücret karşılığında üye kartını alan vatandaşlar, 5 TL ve katlarını kartlarına yükletebiliyor. Akıllı Bisikletlerin her bir saati için 1 TL ücret ödeniyor. 


İSTASYONLAR 

Yahya Kaptandan başlayan ve Plajyolu'na kadar devam eden 15 adet istasyonun dağılımı ise şöyle; Sekapark Palmiye Cafe, Sekapark Uçurtma Tepesi, Sekapark 2. Etap, Plajyolıı, İzmit Marina, Mimar Sinan Köprüsü altı, Kocaeli Fuarı, Tren Garı, İzmit Belediyesi önü, Anıtpark, Doğu Kışla Parkı, Kandıra Sapağı, Yahya Kaptan Kınalı Asker Parkı, Yalıya Kaptan D-100 ve Yahya Kaptan Bisiklet Eğitim Alanı. Yıldız Konudan Sabancı Meslek Lisesi önü, Alikahya Merkezde ve Kartepe İstasyon Mahallesinde yapımı tamamlanan 3 yeni istasyonda önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. 


Çağdaş Kocaeli


Geri Dön