19 / 04 / 2024

İzmit'in en büyük sorunu çarpık yapılaşma!

İzmit'in en büyük sorunu çarpık yapılaşma!

İzmit'in şehir merkezinde bulunan boş, harabe, hasarlı, sıvasız, yamuk yumuk binalar çirkin bir görüntü oluşturuyor. Çevre sakinleri sorunlarının çözülmesini bekliyor.



İzmit Şehir Merkezi’ndeki en işlek caddelerinde bulunan madde bağımlıların meskeni haline gelen boş binalar kent merkezine yakışmayan bir görüntü oluşturuyor.

Özgür Kocaeli'den Cemalettin Öztürk'ün haberine göre,  Halk Eğitim Merkezi binasının küften yosun bağlayan dış görüntüsü, eski balık pazarında yıkılan binaların yarım bırakılması, kentin en işlek caddesi olan  Ankara  Caddesi üzerinde bulunan tarihi binaların yıkık dökük ve metruk görüntüsü, Adliye Sarayı’nın bulunduğu Hafız Binbaşı Caddesi üzerinde 1999 depreminde yamulan binaların görüntüleri İzmit’te büyük bir sorun oluşturuyor.

En büyük sorun çapık yapılaşma

İzmit Şehir Merkezi’nin en büyük problemleri arasında çapık yapılaşma bulunuyor. Depremde hasar gören binaların yıkılması için başlatılan kentsel dönüşüm projelerinin yavaşilerlemesinin bir sonucu olan şehir merkezinde ki metruk binalar madde bağımlıların meskeni haline geldi.  Uzun zamandır boş duran binaların kısa sürede yıkılması bekleniyor. 


Geri Dön