25 / 04 / 2024

İzmit'te prefabrik ev dolandırıcısı yakalandı!

İzmit'te prefabrik ev dolandırıcısı yakalandı!

İzmit’te, internet üzerinden prefabrik ev ilanı verip vatandaşları dolandıran H.Ö. gerçekleştirilen operasyon sonucunda yakalandı.



Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından internet üzerinden prefabrik ev ilanı vererek Antalya’da yaşayan bir kişiden 5 bin 500 TL alıp dolandıran kişiyi yakalamak için çalışmalar yapıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yatırılan paranın İzmit’te yer alan bir bankanın ATM’sinden çekildiğinin belirlenmesi amacıyla ATM kameraları incelendi. Parayı çeken hesap sahibi M.G. isimli kadın tespit edildi. M.G.’yi yönlendirerek çekilen parayı alan şahsın bu tür suçlardan çok sayıda kaydı olan, hakkında 8 adet aranma kaydı olan H.Ö.(27)  olduğu ortaya çıktı. H.Ö.’nün kullandığı aracın plakası tespit edilerek, Plaka Tanıma Sistemi’nden aracın İzmit’te bulunduğu alan belirlendi. 

Takipteki araç durdurulup H.Ö. gözaltına alındı. 25 sabıka kaydı olan H.Ö emniyette bulunan işlemler sonrasında adliyeye gönderildi.


Geri Dön