29 / 03 / 2024

İzmit'teki Telekom eski binası kamulaştırılacak mı?

İzmit'teki Telekom eski binası kamulaştırılacak mı?

İzmit Belediyesi Mart dönemi meclis toplantısında Kuruçeşme’de Telekom’un boş olan binasının kamulaştırılıp yerine katlı otopark yapılmasıyla ilgili madde görüşüldü.



 

İzmit Belediyesi Mart dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında gerçekleştirildi.

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Doğan gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada Afrin harekâtında şehit olan güvenlik güçlerimiz için başsağlığı, yaralılar için de acil şifalar dileğinde bulundu

Kuruçeşme’de Telekom’un boş olan binasının kamulaştırılıp yerine katlı otopark yapılmasıyla ilgili madde detaylı görüşülmek için ilgili komisyona gönderildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan Yenimahalle, Kuruçeşme Fatih ve Doğan mahallelerini kapsayan sınır değişikliği ile ilgili olarak ilgi (a) dilekçe ile Barış Caddesinin güneyi, D-100 Karayolunun kuzeyi arasında kalan kısmın Kuruçeşme Fatih Mahallesine bağlanması, ilgi (b) dilekçe ile Lozan Caddesinin güneyi, D-100 Karayolunun kuzeyi arasında kalan kısmın Doğan Mahallesine bağlanması teklifi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısı detaylı olarak görüşülmek için plan bütçe komisyonuna havale edildi.

 

DEĞERİNİN ÜSTÜNDE


Yeşilova’da yer alan imar planındaki akaryakıt satış ve LPG ikmal istasyonu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun raporunun görüşmesi yapıldı. CHP’li üyelerin konuyla ilgili eleştirilerini cevaplandıran Başkan Nevzat Doğan konuyla ilgili olarak, “Görevlerimizden biri de gelirleri arttırmak, bütçemizi genişletmek, kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmaktır. Her zaman kamunun menfaatlerini  ön planda tutarız. Bunun için de yeri gelir yer satarız, yeri gelir   yer alırız. Önemli olan şehrin ve kurumun menfaatleridir. Şehir ve kurum  bundan karlı çıkıyor mu buna bakılır. Benzin istasyonun yapılmasında da  CHP karşı çıkmıştı. Kurulan bir tesis sadece bizim kararımızla olmaz. Bir takım koşullar sağlandığında izinler verilir. Yerle ilgili bir sorun yok. Bir ihtiyaçtan doğdu. Şu anda karlı bir kuruluş oldu. Yanlış bir muhalefet olduğunuzu ortaya çıktı. Yerle ilgili şehrin ve belediyenin menfaati doğrultusunda değerinin üstünde bir  durum ortaya çıktı. Kamunun ve belediyenin menfaati için satmak istiyoruz. 8-10 kişiye de istihdam sağlanıyor. Biri beş yapan bir faaliyeti eleştirmeyi anlamak mümkün değil. Bölgede  gerekli sosyal faaliyetler zaten yapılıyor. Bunun bir alternatifini hemen üretiyoruz. Kuruçeşme’nin girişinde yaklaşık 3 dönümlük alanı alıp bölgenin  ihtiyacını giderecek katlı otopark yapacağız” dedi. 

Başkan Doğan bu konuyla ilgili olarak da “ bölgede artık icraya gelindi. Proje bakanlığa aittir. Birinci derecede müdahale edilmesi gereken bir bölge. Bir çok sıkıntının yaşandığı bir bölge. Riskli, insanlara mezar olabilecek bir yer. Bakanlar kurulunun kararı var. Bütün işleri hukuk içinde yapıyoruz. Önemli bir mesafe alındı. Her şey açık, gizli saklı olmadan yapılıyor. En doğru şekilde yapılması için çalışıyoruz. Her şey Ankara’nın onayı ile yapılıyor. Artık kişilerle görüşülme aşamasına gelindi. Dönüşümün temel  felsefesi insanımızın daha güzel,  daha güvenli konutlarda ve çevrede yaşamasıdır. Bu şehrin örnek bir bölgesi olacak. Bölge değer kazanacak. Belediye olarak tek delikli kuruş menfaatimiz olmayacak. Cedit’te ne kadar  Ceditli kalırsa o kadar çok  mutlu olurum. Yerinde dönüşüm yapılacak. Orada bir kazanç olacaksa o da bu şehrin ve oradaki insanların kazancı olacaktır.  Vatandaşlarımız da  dönüşümün bir an önce başlamasını istiyor. Her yönden kazançlı olacak. Türkiye’ye örnek bir çalışma olacak. Bize Allah razı olsun densin yeter. Başka bir beklentimiz yok.   dedi.


 


Geri Dön