26 / 04 / 2024

İznik müzesi yıl içinde açılacak!

İznik müzesi yıl içinde açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restorasyonu henüz bitmemiş olan İznik Müzesi'ndeki çalışmalara ilişkin, "Acil bir ek kaynak yaratıp, çok kısa sürede ihalesini yapıp bu yıl içinde mutlaka açacağız." dedi.



Restorasyonu henüz bitmemiş olan İznik Müzesi'ndeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; "Acil bir ek kaynak yaratıp, çok kısa sürede ihalesini yapıp bu yıl içinde mutlaka açacağız. Daha sonra da ikinci etabı için çalışma başlatacağız. Bu yıl bitmeden İznik, müzesine kavuşacak." şeklinde konuştu.
Müzeyi ziyaret edip yetkililerden bilgi alan Bakan Ersoy, gazetecilere açıklamada bulundu. Ziyaretlerinin kendileri için yararlı olduğunu belirten Ersoy, "Birinci etabı hemen hemen bitmiş zaten. Acil bir ek kaynak yaratıp, çok kısa sürede ihalesini yapıp bu yıl içinde mutlaka açacağız. Daha sonra da ikinci etabı için çalışma başlatacağız. Bu yıl bitmeden İznik, müzesine kavuşacak." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İznik Çini Müzesi'nin açılışını gerçekleştiren Ersoy,gazetecilere; Bursa'da bekleyen projeler olduğunu ve bunları hayata geçirmek istediklerini anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuşmasına şöyle devam etti;
"Bu ziyaretimiz hem Ayasofya Orhan Camisi'nin restorasyonunun hızlandırılması hem de 1. Murad Hamamı'nın açılışına vesile oldu. Bütün bu projeleri değerlendirdik. Birkaç tane daha istek var, Başkan'la (İznik Belediye Başkanı Osman Sargın) görüşeceğiz, kaynak da ayıracağız. Hızlı bir şekilde İznik'in turizm potansiyellerini ziyaretçilerine hızlı bir şekilde kazandıracağız. İznik gibi çok eski tarihi olan şehirler sadece İzniklilere ait değil, aslında bu tarz yerler Türkiye'nin markaları, imza yerleri. Bizim buralara daha iyi sahip çıkmamız, daha hızlı farkındalıklarını yaratmamız gerekiyor. Meşhur markalaşmış çinisi de var İznik'in, bütün bu özellikleriyle birlikte Bursa'nın da bir parçası olduğunu düşünecek olursak, çok doğru bir destinasyon üzerinde. İznik, turizm gelirlerini çok hızlı şekilde artırabilecek bir şehir. Ayrıca UNESCO çalışmaları da var. Biz de bakanlık olarak proje ve program desteğini vereceğiz."

İznik'in turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyleyerek,çalışmalarını bu bağlamda geliştirdiklerini sözlerine ekledi.Bakan Ersoy, konuşmasının ardından çini müzesini gezdi ve eserleri inceledi.


Geri Dön