28 / 03 / 2024

İznik Sahil projesi başlıyor!

İznik Sahil projesi başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Başkan Osman Sargın ile birlikte İznik Sahil Projesini yerinde inceledi. Kısa bir süre içerisinde İznik'te yapımına başlanacak olan İznik Sahil Projesi bölgeye örnek olacak.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Başkan Osman Sargın ile birlikte İznik Sahil Projesini yerinde inceledi. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre içerisinde İznik'te yapımına başlanacak olan İznik Sahil Projesi bölgeye örnek olacak. 

Sahil incelemesi sırasında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe buradaki konuşmasında " Bursa'mızdan sonra 17 ilçemizde de tüm alanlardaki faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. İznik'imizde binlerce yıldır tarihi güzel mirasını ortaya çıkarılması, İznik'te ki kültür mirasın öne çıkarılması yanında İznik'in en önemli değerlerinden biride İznik gölü ve İznik'le birlikte, Büyükşehir ile birlikte yine UNESCO dünya mirası listesine girmesi gereken önemli yerlerimizden tarihi başkentimizde sadece bu tarihi yerlerle değil aynı zamanda İznik gölü, İznik gölü çevresi tüm sahil yerlerinin çevre düzenlenmesi, artık Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte oluyor. Ve bu kadar yıl onlarca yıldır beklenen düzenlemeler artık Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla inşallah gerçekleşecek. Şuana kadar yaptığımız çalışmalar tespit çalışmalarımızla birlikte tüm sahil projelendirmesi artık sonuçlandı ve gerekli kültür onaylarından da geçti. Şuanda ihaleye çıkıyor. Ve yapılacak ihale ile birlikte artık burada yaz sonu yeni bir faaliyet başlayacak. İznik sahili baştan başa bir ucu komple düzenlenecek. Vatandaşlarımızın burada gölden istifade edebilmeleri, burada ki plajların kullanılabilmesi plajların her zaman pırıl pırıl temizlenmesi, burada ki her türlü yatırım yapılması, her şeyin en iyisi ve en kalitelisi yapılacak.Tabi ki kaliteli işler Büyükşehirler marifeti ile olur.Şimdiden İznik'e hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


İZNİKLİ'NİN HAYALLERİ GERÇEK OLUYOR 

İznik Sahil Projesi Kırandere bölgesinden Kara Yolları tesislerine kadar 3,5km lik sahil bandını kapsayacak.Toplam 119.000m2'lik proje alanında bir turizm merkezi olan İznik'in ihtiyaçlarına cevap verecek ve günümüz şartlarına uygun nitelikte kıyı yapıları ve kentsel donatılar ile kentsel tasarım ve çevre düzenlemesi yapılacak.

 

Proje alanı içerisinde sahil bandı boyunca 3.5 km. uzunluğunda 2 metre genişliğinde bisiklet yolu, 3.5 km uzunluğunda 2 metre genişliğinde jogging-koşu yolu ve toplam 6 km uzunluğunda yürüyüş yolları, seyir terasları, peyzaj düzenlemeleri, 20 Adet Büfe, 1 adet restoran, 2 adet mescit, 6 adet wc, 1 adet idari bina ile 1 adet spor idari binası yapılacak. 

Proje Anıtlar kurulundan geçerek Ekim 2015 ayında yapılacak ihale tarihi ile çalışmalarına başlanacak. 


Yapılan incelemelerde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Necati Tosun ve Mehmet Hıştıroğlu, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar ve birim amirleri eşlik etti. 


Yenişehir Gündem


Geri Dön