25 / 04 / 2024

İZSU'dan 20 mahallenin altyapı sorununa çözüm gelecek!

İZSU'dan 20 mahallenin altyapı sorununa çözüm gelecek!

Torbalı mahallelerindeki alt yapı sorunları için İZSU yetkilileri gazetemize bir açıklama yaptı. İZSU yetkilileri mahalleler için projelerin yapıldığı kısa süre içerisinde çalışmaların başlatılacağını belirtti.



İLÇEDE altyapı sıkıntısı çeken ve günlerce gazetemize konu olan mahallelere İZSU'dan müjde geldi. Subaşı, Çaybaşı, Pamukyazı, Özbey, Yeniköy, Eğerci, Şehitler, Kırbaş, Naime, Tulum, Kuşçuburun, Çapak, Atalan, Bülbüldüre ve Gollüce başta olmak üzere kanalizasyon ve alt yapı sıkıntısı yaşayan bölgelerde önümüzdeki günlerde bir çalışma başlatılacak. Projesi çizilen ve gerekli AR-GE çalışmaları yapılan altyapı sıkıntısı için önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ihaleyi alacak olan yüklenici firma ile çalışmalar start verecek. 



4 ADET TERFİ MERKEZİ 

İZSU yetkililerinden alınan bilgilere göre Çaybaşı, Subaşı, Özbey, Yeniköy ile Eğerci, Şehitler-Pamukyazı, Kırbaş, Naime Mahalleleri Atık Su Kollektör ve Şebeke projeleri hazırlandı. Proje kapsamında mahallelerin atık suları Torbalı Atık Su Arıtma Tesisine iletilecek şekilde ayarlandı. Proje kapsamında bulunan 4 adet Terfi Merkezi'nin imar planına işlenmesi, terfi merkezi yerlerine İZSU'ya tahsisin yapılması ve terfi hattındaki kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması akabinde yapım ihalesi çalışmalarına başlanılması planlanıyor. 



ORTAK PAKET ATIK SU ARITMA TESİSİ 

Atalan Mahallesi ise Bülbüldere ve Gollüce Mahallesi ile birlikte ele alınıp oluşacak atık sulan ortak bir Paket Atık Su Arıtma tesisinde arıtılıp bertaraf edilecek. Bu mahallelerdeki kanalizasyon proje çalışmaları tamamlanmış, Paket Atık Su Arıtma tesisi projeleri çalışmalarına başlandı. Paket Atık Su Arıtma Tesisi'nin imar planın işlenmesi ve tesis yerinin İZSU'ya devri çalışmalarının tamamlanmasıyla söz konusu mahallelerde atık su sorunu çözen hattın yapım çalışmalarına başlanması planlanıyor. 



ALTYAPI SAĞLANACAK 

Çalışmalar ve projelerle ilgili bilgi veren İZSU Torbalı Kanal Bakım Sorumlusu İsmail Ziypak, "Şu an kanalizasyon sıkıntısı çeken mahalleler genel olarak İl Özel İdare döneminde yapımı yarım bırakılmış kanalizasyonların olduğu mahalleler. Bu mahallelerdeki kanalizasyonların giderleri ve foseptik çukurları olmadığı için bu sorunlar yaşanıyor. İZSU Genel Müdürlüğü'nden elimize ulaşan belgelere göre buralarda çok kısa sürede çalışmalar yürütülüp sonlandırılacak. 


Ayrıca bu bahsi geçen noktaların yanı sıra Çapak, Kuşçuburun ve Beşevler bölgeleri içinde çalışmalar bitme aşamasına geldi" diye belirtti. 


Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön