19 / 04 / 2024

Japonya dünyanın en büyük yüzer rüzgar türbinini kuruyor!

Japonya dünyanın en büyük yüzer rüzgar türbinini kuruyor!

Fukuşima nükleer kazasının ardından alternatif enerji teknolojilerine yönelen Japonya, yüzen rüzgar türbiniyle 7 megavatlık kurulu güç elde etmeyi amaçlıyor. Türbin denizden 32 kilometre uzağa kurulacak.



Proje kapsamında üretilen 7 megavatlık türbin 104 metre uzunluğunda, üç kanattan oluşan pervanenin bir tanesi ise 80 metre uzunluğunda olacak. Denizden 32 kilometre uzağa kurulan türbin 20 tonluk deniz içi sabitleyiciler kullanılarak inşa edilecek. 


Rüzgar türbininin Japonya'da sıklıkla meydana gelen dev dalgalara ve hatta güçlü tsunamilere dayanıklı olması bekleniyor. Amerikan televizyonu NBC'ye konuşan proje mühendislerinden Katsunobu Shimizu, "Projede yer alan türbin, teknik özellikleri açısından dünyanın en büyük yüzer rüzgar türbini. Proje için üretilen rüzgar türbini ve deniz altı destekleyici ekipmanların yaklaşık 20 metre uzunluğunda dalgalara karşı sağlam kalabilir" dedi. 


Shimizu, Japonya'nın enerji ihtiyacını karşılamak için benzer alternatif kaynakların inşaatının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini söyledi. İnşaatı süren türbinin 401 milyon dolar değerinde olduğu belirtilirken, proje Japon firması Marubeni Co., Japonya Hükümeti, bazı özel ve kamu kurumlarının desteği üe yürütülüyor. Japonya'da 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından yaşanan Fukuşima faciası sonrası bazı nükleer istasyonlar kapatılmıştı.


Artan elektrik talebini karşılamak için 2014'de ülkenin LNG talebi rekor düzeyde artarak yaklaşık 90 milyon ton olarak gerçekleşmişti. 



Dünya


Geri Dön