24 / 04 / 2024

Kabine toplanıyor! Gündemde ekonomi var

Kabine toplanıyor! Gündemde ekonomi var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün taplanacak kabinenin ana gündemi ekonomi olacak. Toplantıda ekonomik gelişmelerin yanı sıra dar gelirli vatandaşların haciz ve icra sorununu çözecek düzenlemenin de ele alınması tahmin ediliyor.



Kabine toplanıyor! Gündemde ekonomi var

Kabine bugün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geliyor.

Enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele konusunda atılacak adımların ele alınacağı kabine toplantısında, vatandaşların haciz ve icra problemlerine ilişkin düzenlemenin de görüşülmesi bekleniyor.

İki aşamalı olması beklenen düzenleme kapsamında yaklaşık 6 milyon vatandaşın icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcunun tasfiye edilmesi öngörülüyor.

TAKİBE DÜŞENLERİN SAYISI ARTTI

Bankaların takipteki tüketici kredileri alacakları Ocak ayından bu yana 3 milyar lira artış göstererek 21 milyar lirayı aştı. Bireysel kredi kartı alacakları 7 milyara yükseldi. Takipteki tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarının toplamı ise 28.4 milyar liraya çıktı.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre, 2022 Haziran ayı itibariyle bireysel kredi kullanan kişi sayısı son toplamda 36,6 milyon kişi olurken, ortalama kredi tutarı ise 35 bin lira seviyesinde oldu.

2022 Haziran ayında ekonomik kriz etkisinden kurtulmaya çalışan 210 bin kişi ilk defa kredi kartı, 103 bin kişi ise ilk defa tüketici kredisi kullanmak zorunda kaldı.

2021 yılı Eylül ayı itibariyle İstanbul'da 427 milyar TL, Ankara'da 121 milyar TL ve İzmir'de 82 milyar TL tutarında bireysel kredi bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön