25 / 04 / 2024

Kaçak yapıyla mücadeleye muhtar desteği!

Kaçak yapıyla mücadeleye muhtar desteği!

İnegöl'de 30 Mart yerel seçimleri ile mahalleye dönüşen yerleşim birimlerindeki kaçak yapılaşmayı önleyici tedbirlerin alınması ve söz konusu mahallelerdeki yeni yapılacak inşaatlarda izlenecek yolla ilgili mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.



Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve yeni inşaatlar için İnegöl Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgilerin de verildiği toplantıya Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Alper Taban, Eşref Yiğit, Adil Kansu, Zabıta Müdürü Gazali Şen ile Zabıta Komiseri Adnan Kansu katıldı. 

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; kaçak yapılaşmaya asla taviz verilmeyeceğini, bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, Zabıta Müdürlüğü tarafından yeni mahalle olan yerlerde gerekli tespit çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Kansu, "Zabıta Müdürlüğümüzle beraber gerekli tespitlerimizi yapıyoruz. Denetimlerimiz aralıksız sürecek. Bu aşamada muhtarlarımızın da bizlere ve görevli personellerimize gerekli desteği vermeye devam edeceğini umuyoruz" dedi. Kansu, Belediye ile muhtarların el ele vererek koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğini bu bağlamda kaçak yapılaşmanın da önüne geçileceğini söyledi. 


Yeni mahallelerin yerleşim ve gelişim alanlarının imar planlarının hazırlanmasına devam edildiğini, Bursa Büyükşehü Belediyesi ile beraber çalışıldığını belirten Kansu; "Bu mahallelerimizde yeni inşaata başlayacak olan vatandaşlarımıza verilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlatılan tip projelerin 1520 gün içerisinde elimizde olmasını bekliyoruz" dedi. 


Kansu, "Köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen bölgelerimize ilişkin plan çalışmalarımızı yaptık. Kaçak yapılaşmaya karşı ciddi çalışmalarımız olacak. Kaçak yapılaşmayla mücadelede muhtarlarımıza da önemli sorumluluklar düşüyor. Sizler bizim gözümüz kulağımız olacaksınız. Kaçak yapıya el birliğiyle izin vermeyelim" dedi. 

Kaçak yapıların önlenmesi konusunda muhtarlara görevler düştüğünü belirten Kansu, kimsenin ruhsatsız bina yapamayacağını, bu konuda hassasiyet gösterdiklerini söyledi. 


A GAZETE


Geri Dön