19 / 04 / 2024

Kadastro itiraz dilekçesi!

Kadastro itiraz dilekçesi!

Kadastro tespiti için yapılacak itirazın bir dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor. Örnek kadastro itiraz dilekçesi, haberimizde yer alıyor...



Kadastro itiraz dilekçesi!

Kadastro, gayrimenkul sınırlarının arazi ve harita üzerinde belirtilerek hukuki durumlarının ve üzerindeki hakların tespit edilmesini ifade ediyor.


Belirlenen kadastro tespitine gayrimenkul sahiplerinin itiraz hakkı bulunuyor. Bir diğer anlatımla kadastro tespitine itiraz, kadastro tutanaklarında belirtilen hususlara ilişkin, askı ilanına çıkarılıncaya kadar kadastro komisyonuna yapılan itiraz hakkı anlamına geliyor.


Kadastro itiraz süresi

kadastro itirazının, kadastro tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması gerekiyor. Yapılacak itirazın yazılı bir belge olan dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor.


Örnek kadastro itiraz dilekçesi..


……………………… KADASTRO MAHKEMESİNE


DAVACILAR : 1-


2-


DAVALILAR : 1- Maliye Hazinesi


2- Orman Genel Müdürlüğüne İzafeten Orman İşletme Müdürlüğü


TALEP KONUSU: Kadastro tespitine itiraz


AÇIKLAMALAR :


1-……………… İli, …………… İlçesi, …………… Köyü, …… Ada, …… ve … numaralı Parsellerin orman vasfı ile maliye hazinesi adına yapılan tespite süresi içinde, itiraz etmiş bulunmaktayız.


2-Söz konusu taşınmazlar babamız ………………'dan bizlere intikal eden ………… vasfındaki taşınmazlardır. Taşınmazların belgesizden ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliğinden dolayı paylarımız nispetinde, adımıza tescili için bu davayı açmak zarureti hâsıl olmuştur.


DELİLLER : Keşif, bilirkişi incelemesi, tanık ve sair yasal delillerin tümü.


HUKUKİ SEBEPLER: İlgili mevzuat.


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda arz edilen ve re'sen tespit edilecek nedenlerle, ……………… İli, …………… İlçesi, …………… Köyü, …… Ada, …… ve …… numaralı Parsellerin orman vasfı ile maliye hazinesi adına yapılan tespite yapmış olduğumuz itirazımızın kabulü ile adımıza tesciline, yargılama harç ve masraflarının davalılar üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla talep ederim. 

…/…/…


Davacılar




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön